Οκτακόσιες καραμπίνες από την Τουρκία κατάσχεσαν οι ιταλικές αρχές

Οκτακόσιες καραμπίνες από την Τουρκία κατάσχεσαν οι ιταλικές αρχές

Τα όπλα μεταφέρονταν μέσα σε ένα φορτηγό με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο

Οκτακόσιες καραμπίνες από την Τουρκία κατάσχεσαν οι ιταλικές αρχές
Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε την Πέμπτη περίπου 800 επαναληπτικές καραμπίνες, οι οποίες μεταφέρονταν μέσα σε ένα φορτηγό με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι ιταλικές αρχές ανακάλυψαν τα όπλα έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν στο φορτηγό στο λιμάνι της Τεργέστης, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Το φορτίο περιλάμβανε συγκεκριμένα 781 επαναληπτικά τουφέκια Winchester SXP και βρέθηκε στο εσωτερικό ενός ολλανδικού φορτηγού, το οποίο οδηγούσε ένας Τούρκος.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας, που συχνά διεξάγει ελέγχους στα λιμάνια της χώρας, ο οδηγός του φορτηγού δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες για τη μεταφορά των όπλων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικές αρχές έχουν αυξήσει «σημαντικά» τους συνοριακούς ελέγχους, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στο Βέλγιο.

«Δεδομένης της ευαίσθητης φύσης του φορτίου, της προέλευσης και του προορισμού του, τα απαραίτητα έγγραφα για την μεταφορά των καραμπινών εξετάστηκαν αμέσως», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης