Βίντεο: Δείτε τα ρωσικά S-400 να φτάνουν στη Συρία

Βίντεο: Δείτε τα ρωσικά S-400 να φτάνουν στη Συρία

Το ρωσικό πρακτορείο Russia Today έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τα πυραυλικά συστήματα να φθάνουν και να εγκαθίστανται στη στρατιωτική βάση

Βίντεο: Δείτε τα ρωσικά S-400 να φτάνουν στη Συρία
Στη ρωσική στρατιωτική βάση κοντά στη Λαττάκεια, μόλις 30 μίλια από τα σύνορα με την Τουρκία, έφτασαν την Πέμπτη τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας από τουρκικά F-16.

Το ρωσικό πρακτορείο Russia Today έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τα πυραυλικά συστήματα να φθάνουν και να εγκαθίστανται στη στρατιωτική βάση.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε πως έπειτα από την έγκριση του Ρώσου προέδρου, ένα εξελιγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf αναπτύχθηκε σε θέση μάχης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κοντά στο λιμάνι της Λαττάκεια. 

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Κονασένκοφ ανακοίνωσε πως η η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας εξαπέλυσε μέσα σε τρεις ημέρες 134 αεροπορικές επιθέσεις, πλήττοντας 449 «τρομοκρατικούς» στόχους στη Συρία.

Τα ρωσικά S-400 φτάνουν στη Λαττάκεια
 


«Από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου, ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 134 αεροπορικές επιθέσεις ενάντια σε 449 στόχους στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Λαττάκειας, της Χάμας, της Χομς, της Ράκας και της Ντέιρ Εζόρ», δήλωσε ο Κονασένκοφ, σημειώνοντας πως όλα τα ρωσικά αεροσκάφη που διεξήγαγαν τις επιδρομές, επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-25 εξαπέλυσε επίθεση σε μαχητές της οργάνωσης Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) στην επαρχία Ιντλίμπ.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως έχουν εξουδετερωθεί όλες οι «τρομοκρατικές» ομάδες που μάχονται στην περιοχή όπου έπεσε με αλεξίπτωτο ο Ρώσος πιλότος μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού Su-24.

«Αμέσως αφότου ο πιλότος μας ήταν ασφαλής, η περιοχή στοχοθετήθηκε από μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμό του πυροβολικού των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης για παρατεταμένη χρονική περίοδο», δήλωσε ο Κονασένκοφ και πρόσθεσε: «Τρομοκράτες και άλλες "μυστηριώδεις" ομάδες που δρούσαν σε αυτή την περιοχή εξουδετερώθηκαν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης