Σουηδία: Πετροπόλεμος ντόπιων και προσφύγων σε χωριό κοντά στην Στοκχόλμη

Σουηδία: Πετροπόλεμος ντόπιων και προσφύγων σε χωριό κοντά στην Στοκχόλμη

Μάχες δίνουν κάθε μέρα οι ντόπιοι με τους πρόσφυγες σε χωριό της Σουηδίας, που απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από την Στοκχόλμη - Γιατί στην χώρα το ακροδεξιό κόμμα έχει κερδίσει τον έναν στους πέντε ψηφοφόρους

Σουηδία: Πετροπόλεμος ντόπιων και προσφύγων σε χωριό κοντά στην Στοκχόλμη
Ένα ήσυχο χωριό στην Σουηδία έχει μετατραπεί σε πεδίο μαχών, που διεξάγονται κάθε μέρα μεταξύ των ντόπιων κατοίκων και των προσφύγων. Το χωριό Tarnsjo, με πληθυσμό 1.200 κατοίκους, ήταν ήρεμο και η ζωή κυλούσε ήσυχα, μέχρι που πρόσφατα κατέφθασαν εκεί 20 οικογένειες προσφύγων.

Τότε, τα πάντα άλλαξαν. Οι κάτοικοι χωρίστηκαν στα δύο, οι μισοί στηρίζουν τους πρόσφυγες και οι υπόλοιποι ζητούν να φύγουν οι πρόσφυγες από το χωριό. Πετροπόλεμος μεταξύ προσφύγων και ντόπιων, ύβρεις και από τις δύο πλευρές, αυτοκίνητα να πυρπολούνται και τα παιδιά των προσφύγων να πηγαίνουν σχολείο με την συνοδεία της αστυνομίας, είναι πια η καθημερινότητα του χωριού.

                         
Φωτιά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σουηδία

Κλείσιμο


Ο ακροδεξιός τοπικός σύμβουλος στο χωριό, Michael Ohman, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ότι από όταν έφθασαν οι πρόσφυγες στο χωριό οι εντάσεις είναι τέτοιες, με ύβρεις και πετροπόλεμο και από τις δύο πλευρές, που οι κάτοικοι φοβούνται πλέον να βγουν από τα σπίτια τους.

«Η ενσωμάτωση των προσφύγων στο χωριό δεν είναι αποτελεσματική, επειδή οι κάτοικοι δεν θέλουν τους μετανάστες, το χωριό δεν είναι πια μια ευτυχισμένη κοινότητα, είναι ένα μέρος που κανείς δεν θέλει να ζει. Έχουμε το υψηλότερο ποσοστό φόρου στην χώρα, επειδή πληρώνουμε για τόσους πολλούς πρόσφυγες. Ο κάθε πρόσφυγας που έρχεται στο χωριό παίρνει 200 κορόνες την εβδομάδα (28 ευρώ) και δωρεάν κατοικία, και ποιος πληρώνει γι' όλα αυτά; Οι φορολογούμενοι», δήλωσε στην εφημερίδα ο Ohman.

Η Σουηδία ήταν μια χώρα που πάντα δεχόταν με «ανοιχτή αγκαλιά» τους μετανάστες. Τους τελευταίους μήνες όμως 100.000 πρόσφυγες ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα στην χώρα και ζητούν άσυλο, ένας αριθμός υπερβολικά υψηλός, που η σουηδική κυβέρνηση δυσκολεύεται να διαχειριστεί. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν βάλει φωτιά σε 17 κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλη την Σουηδία.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ο ένας στους πέντε Σουηδούς ψηφοφόρους υποστηρίζει το ακροδεξιό κόμμα «Σουηδοί Δημοκράτες», το οποίο έχει μια εχθρική ρητορική έναντι των προσφύγων. Το ακροδεξιό κόμμα, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έρχεται δεύτερο στις προτιμήσεις των Σουηδών ψηφοφόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης