Ολάντ-Μέρκελ: Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας

Ολάντ-Μέρκελ: Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος μετέβη, συνοδευόμενη από τον Γάλλο πρόεδρο, στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, για να αποτίνουν φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου

Ολάντ-Μέρκελ: Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, αφού η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό αεριωθούμενο.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί» τόνισε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ο οποίος αναμένεται αύριο να έχει συνομιλίες στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε επιπλέον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην Τουρκία προκειμένου να προσφέρει φιλοξενία στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους για γλιτώσουν.

Κλείσιμο


Ο Φρανσουά Ολάντ μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετέβησαν μαζί νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά τις 20.00 ώρα Ελλάδας, στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των 130 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Αφού περπάτησαν στον χώρο ενώπιον του μνημείου στο κέντρο της πλατείας όπου οι πολίτες έχουν αφήσει κεριά, μηνύματα και λουλούδια για τα θύματα της τρομοκρατίας, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για αρκετή ώρα.

Αυτή η πλατεία, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις περιοχές που διαπράχθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, έχει μετατραπεί σε χώρο όπου χιλιάδες Παριζιάνοι συνηθίζουν να αποτίνουν φόρο τιμής από τον Ιανουάριο και τις πρώτες επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον της Γαλλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης