Πάπας Φραγκίσκος: Η τρομοκρατία τρέφεται από τον φόβο

Πάπας Φραγκίσκος: Η τρομοκρατία τρέφεται από τον φόβο

«Η βία, η σύγκρουση γεννιούνται από τη φτώχεια, την απόγνωση», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας - Τι φοβάται περισσότερο ο ποντίφικας

Πάπας Φραγκίσκος: Η τρομοκρατία τρέφεται από τον φόβο
Από το Ναϊρόμπι όπου έφτασε πριν λίγες ώρες ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της τρομοκρατίας.

Έπειτα από τα φονικά χτυπήματα στο Παρίσι και τα απειλητικά μηνύματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά της Δύσης, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε πως η τρομοκρατία τρέφεται από τον φόβο.

«Η εμπειρία δείχνει ότι η βία, η σύγκρουση και η τρομοκρατία τρέφονται από το φόβο, την απόγνωση, την καχυποψία και γεννιούνται από τη φτώχεια και την απογοήτευση», δήλωσε ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας από το Ναϊρόμπι που είναι ο πρώτος του σταθμός στο ταξίδι του στην Αφρική.

Κλείσιμο
«Πάω με χαρά να συναντήσω ανθρώπους από την Κένυα, από την Ουγκάντα και τα αδέλφια της δημοκρατίας της κεντρικής Αφρικής», πρόσθεσε ο Πάπας στέλνοντας ένα μήνυμα στους πολιτικούς καλώντας τους να ενεργούν με διαφάνεια και ακεραιότητα για το κοινό καλό.

Χαριτολογώντας πάντως όταν ερωτήθηκε αν φοβάται για την ασφάλειά του, απάντησε πως ο μόνος φόβος του είναι για τα… κουνούπια.

«Το μόνο πράγμα που φοβάμαι είναι τα κουνούπια. Αλλά μου έχουν ήδη δώσει ένα σπρέι. Σας καλώ να το χρησιμοποιήσετε κι εσείς», είπε χαμογελώντας ο ποντίφικας, ο οποίος πάντως θα προστατεύεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης