Το ΝΑΤΟ φοβάται τις επιπτώσεις αν το ζήτημα με το ρωσικό αεροσκάφος δεν διευθετηθεί

Το ΝΑΤΟ φοβάται τις επιπτώσεις αν το ζήτημα με το ρωσικό αεροσκάφος δεν διευθετηθεί

Υποστηρίζει ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Αλεξάντερ Γκρούσκο

Το ΝΑΤΟ φοβάται τις επιπτώσεις αν το ζήτημα με το ρωσικό αεροσκάφος δεν διευθετηθεί
Το ΝΑΤΟ «δεν ενδιαφέρεται να κλιμακωθεί η κατάσταση σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi Su-24», δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1 το ΝΑΤΟ «φοβάται τις επιπτώσεις για τον ίδιο τον οργανισμό αν το ζήτημα δεν διευθετηθεί».

Ο Γκρούσκο πρόσθεσε: «Το ΝΑΤΟ για μία ακόμα φορά απέτυχε στο τεστ της αντικειμενικότητας. Είδαμε αυτό που βλέπουμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Όλα όσα κάνουν οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σωστά και μπορούν να γίνουν κατανοητά ή να δικαιολογηθούν. Το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι είναι ο ανώτατος δικαστής σε όλα τα θέματα ασφάλειας».

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε ότι όσα υποστήριξε ο γενικός γραμματέας δεν συντονίζεται με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ.

«Μου φαίνεται πως ήταν κάπως σκηνοθετημένη η δήλωση, η οποία καλύπτει την τουρκική πλευρά σχετικά με το περιστατικό», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
Κλείσιμο

«Το ΝΑΤΟ εξάλλου έχει 28 μέλη, έτσι δε μπορούσαν να κρατήσουν μυστικές τις χθεσινές συζητήσεις στις Βρυξέλλες. Λάβαμε κάποιες πληροφορίες. Ήταν έντονη η συζήτηση. Και η Τουρκία δέχθηκε σφοδρή επίπληξη για την επίθεση στο ρωσικό αεροσκάφος. Πάντως, η περιβόητη συμμαχική αλληλεγγύη επικράτησε τελικά», συμπλήρωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης