Απέδρασε και είναι ασφαλής ο ένας πιλότος του μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι

Απέδρασε και είναι ασφαλής ο ένας πιλότος του μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι

Ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι τον περισυνέλεξε ο στρατός του Άσαντ

Απέδρασε και είναι ασφαλής ο ένας πιλότος του μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι
Την είδηση ότι ο ένας από τους ρώσους πιλότους του μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι είναι σώος και περισυνελέγη από τον στρατό του Άσαντ στην Συρία, μετέδωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει οδηγηθεί στην ρωσική βάση.

«Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στην ρωσική αεροπορική βάση», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Λίγο αργότερα, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι ο δεύτερος πιλότος είναι ασφαλής: «Η επιχείρηση ήταν επιτυχής. Ο πιλότος επαναπατρίστηκε στη βάση μας» στο Χμέιμιμ της Συρίας, δήλωσε ο Σόιγκου, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο Σόιγκου ευχαρίστησε «όλους τους άνδρες του ρωσικού στρατού που πήραν τεράστια ρίσκα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας» για να σώσουν τον πιλότο. Ο άλλος πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκε.

Οι δύο πιλότοι του ρωσικού Σουχόι είχαν εγκαταλείψει το αεροσκάφος με αλεξίπτωτα όταν αυτό εβλήθη. Ήδη από την Τρίτη οι Τουρκμένοι αντάρτες στη Λατάκια, όπου κατέπεσε το μαχητικό, είχαν ισχυριστεί ότι σκότωσαν πριν καν προσγειωθεί τον έναν από τους δύο και μάλιστα είχαν δώσει στη δημοσιότητα ένα πολύ σκληρό βίντεο, όπου πανηγύριζαν κι ευχαριστούσαν τον Αλλάχ για το θάνατό του. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης