Γκάμπριελ: Κλειστά εξωτερικά σύνορα, δεν σημαίνει Ευρώπη-φρούριο

Γκάμπριελ: Κλειστά εξωτερικά σύνορα, δεν σημαίνει Ευρώπη-φρούριο

Ο αντικαγκελάριος εξήγησε ότι το σημαντικό είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και η εφαρμογή ποσόστωσης

Γκάμπριελ: Κλειστά εξωτερικά σύνορα, δεν σημαίνει Ευρώπη-φρούριο
Το κράτος έχει χάσει τον έλεγχο στο θέμα των προσφύγων, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τόνισε ότι το σημαντικό είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.
 
«Αυτό που θέλουν να δουν οι πολίτες, είναι ότι ανακτούμε τον έλεγχο στη χώρα», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των προσφύγων, αλλά η ταχύτητα με την οποία έρχονται. Πρέπει να φροντίσουμε για μια συντεταγμένη μετανάστευση των ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο, ανέφερε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, σύμφωνα με την Bild - και δήλωσε ότι «κλειστά εξωτερικά σύνορα στην Ευρώπη δεν σημαίνει Ευρώπη-φρούριο». 

Ο κ. Γκάμπριελ εξήγησε ακόμη, ότι το σημαντικό είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και η εφαρμογή ποσόστωσης και προειδοποίησε για τον κίνδυνο από ενδεχόμενο κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων της ΕΕ: «Μπορεί κανείς να "θάψει" την Ευρώπη για μερικά χρόνια αν κλείσει και πάλι τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης