Βρυξέλλες: Έκλεισαν τα καταστήματα, σταμάτησαν οι συγκοινωνίες, αναβλήθηκαν τα πρωταθλήματα

Βρυξέλλες: Έκλεισαν τα καταστήματα, σταμάτησαν οι συγκοινωνίες, αναβλήθηκαν τα πρωταθλήματα

«Κόκκινος» συναγερμός στο Βέλγιο - Το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου έκανε λόγο για «σοβαρή και άμεση απειλή» και ανακοίνωσε την αναβολή των πρωταθλημάτων σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία

Βρυξέλλες: Έκλεισαν τα καταστήματα, σταμάτησαν οι συγκοινωνίες, αναβλήθηκαν τα πρωταθλήματα
Η Κυβέρνηση ανέβασε στο 4 το επίπεδο του συναγερμού στην βελγική πρωτεύουσα, αφήνοντας το 3 για την υπόλοιπη χώρα, μετά από τις νέες απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου έκανε λόγο για «σοβαρή και άμεση απειλή» και ανακοίνωσε την αναβολή των πρωταθλημάτων σε πρώτης και δεύτερη κατηγορία.

«Έχουμε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να πούμε ότι η απειλή είναι ξεκάθαρη και άμεση,» είπε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιτιέρ Ρειντερς. «Τώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Εσωτερικών, Ιαν Γιαμπόν. 

Κλείσιμο
«Υπάρχει κίνδυνος παρόμοιων επιθέσεων με το Παρίσι, πιθανοί στόχοι είναι εμπορικά κέντρα, δημόσιες συγκοινωνίες, σημαντικά γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να ακυρωθούν», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός του Βελγίου Τσαρλς Μισέλ.

Η απόφαση για την αύξηση του μέγιστου συναγερμού τρομοκρατία στις Βρυξέλλες, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των σταθμών του μετρό στην πρωτεύουσα μέχρι την Δευτέρα ως μέτρο προφύλαξης. 

Τα λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά, αλλά όχι όλα τα τραμ. Τονίζεται ότι πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν την παρουσία σε συναυλίες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς και εμπορικά κέντρα».

Μαρτυρία κατοίκου στο Βέλγιο στο protothema.gr

 

«Μας είπαν να κλειστούμε στα σπίτια μας, υπάρχει κίνδυνος και φυσικά όλοι μας φοβόμαστε αυτή τη στιγμή», είπε την ίδια ώρα αποκλειστικά στο protothema.gr ο Ανδρέας Τσιλούχας, Έλληνας ο οποίος ζει από το Βέλγιο.

Ο νεαρός άντρας ανέφερε πως η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς όλοι έχουν αναγκαστεί να κλειδωθούν στα σπίτια τους, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν λειτουργούν.

«Κλείσανε τα πάντα, τα μαγαζιά, ακύρωσαν τις συναυλίες ποδόσφαιρο όλα. Κλείσανε το κέντρο. Γίνεται πανικός. Στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση όλοι αυτό συζητάνε. Οι βελγικές αρχές έχουν πάρει τα μέτρα τους. Στη τηλεόραση είπαν να μην ανεβάζουμε φωτογραφίες από στρατό ή αστυνομία που βρίσκονται στο κέντρο των Βρυξελλών. Η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό», είπε αναστατωμένος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης