Συγκλονιστικές εικόνες: Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση στο La Belle Equipe στο Παρίσι

Συγκλονιστικές εικόνες: Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση στο La Belle Equipe στο Παρίσι

Ένας Σλοβάκος φωτογράφος κατέγραψε τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στο εστιατόριο «La Belle Equipe» όπου βρήκαν τον θάνατο 19 άνθρωποι από την επίθεση των τρομοκρατών

Συγκλονιστικές εικόνες: Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση στο La Belle Equipe στο Παρίσι
Για τoν Andrian Svec και την κοπέλα του Zuzanna Szamocka, η Παρασκευή που μας πέρασε ήταν μια όμορφη βραδιά των διακοπών τους στο Παρίσι. Τα πάντα όμως άλλαξαν, όχι μόνο για την πόλη αλλά και για τον ίδιο. Στις 9:38 ακριβώς, στο εστιατόριο La Belle Equipe, το οποίο βρισκόταν ακριβώς δίπλα από το σημείο που το ζευγάρι των Σλοβάκων έτρωγαν, ακούστηκαν πυροβολισμοί και φωνές κόσμου που έτρεχε πανικόβλητος προς κάθε κατεύθυνση. 



Κλείσιμο
Mόλις ο Αndrian αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, πήρε την μηχανή του και βγήκε στον δρόμο, καταγράφοντας τις πρώτες στιγμές του απίστευτου πανικού που επικράτησε με τους ανθρώπους να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση για να σώσουν τις ζωές τους. Ο Σλοβάκος φωτογράφος, ήταν στο σημείο πριν καν φθάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας, καταφέρνοντας να καταγράψει την ένταση της στιγμής και τον διάχυτο τρόμο που επικράτησε στο σημείο. 



Στο La Belle Equipe σκοτώθηκαν 19 άτομα, ανάμεσά τους και ένα γκρουπ 11 φίλων από ένα διπλανό καφέ, που γιόρταζαν τα γενέθλια μιας από τις σερβιτόρες. Το εστιατόριο βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δημοφιλή περιοχή για τους Παριζιάνους, με πολλά εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει και αρκετά πολυφυλετικά στοιχεία, καθώς στην ίδια περιοχή στεγάζονται καταστήματα και κέντρα διασκέδασης διαφορετικών χωρών και πολιτισμών.



Ένα από τα τραγικά στοιχεία της επίθεσης είναι ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου κατάφερε να επιζήσει, όχι όμως και η γυναίκα του η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες. Μια μικρή αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια: ο ίδιος ήταν Εβραίος και η γυναίκα του Μουσουλμάνα!



Μετά την έλευση των αστυνομικών δυνάμεων, ο Svec μαζί με όλους τους υπόλοιπους απομακρύνθηκε από την περιοχή του συμβάντος. Και άρχισε να καταγράφει τις σκηνές με τους γείτονες και τους περαστικούς που παρακολουθούσαν έντρομοι όλα όσα είχαν συμβεί στην καρδιά του Παρισιού.



Ο ίδιος ήταν σοκαρισμένος από όσα αντίκρισε, με τον κόσμο να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος μέσα σε λίμνες αίματος, και μία απόκοσμη ησυχία να επικρατεί για αρκετά λεπτά μετά την επίθεση (και μέχρι την άφιξη της αστυνομίας)



Οι φωτογραφίες του Andrian Svec (οι οποίες μάλιστα έχουν καταγραφεί με μία αναλογική Leica M6 και όχι κάποια ψηφιακή μηχανή...) έχουν αποκτήσει πια την δική τους θέση στην τραγική ιστορία της επίθεσης στο Παρίσι. Και δείχνουν για άλλη μια φορά, ότι όντως μία φωτογραφία μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία πολύ καλύτερα από χίλιες λέξεις. Και μερικές φορές να κάνουν αυτές τις λέξεις εντελώς περιττές. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης