Σύριγγες, κουτιά από πίτσα και smartphones βρέθηκαν στα δωμάτια των βομβιστών στο Παρίσι

Σύριγγες, κουτιά από πίτσα και smartphones βρέθηκαν στα δωμάτια των βομβιστών στο Παρίσι

Ο 8ος τρομοκράτης των επιθέσεων, Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, είχε χρησιμοποιήσει πριν τις επιθέσεις την πιστωτική του κάρτα για να κλείσει δύο δωμάτια σε ξενοδοχείο - Οι αρχές ερευνούν αν διαφεύγει και δεύτερος δράστης 

Σύριγγες, κουτιά από πίτσα και smartphones βρέθηκαν στα δωμάτια των βομβιστών στο Παρίσι
Ενώ ώρα με την ώρα νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι αλλά και τους δράστες των φονικών αυτών επιθέσεων βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας η γαλλική εφημερίδα «Le Point» κατάφερε να μπει στα δωμάτια στα οποίοι διέμεναν κάποιοι από τους βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στη γαλλική πρωτεύουσα και σήμερα γράφει για όλα όσα είδε μέσα.

Ο 8ος τρομοκράτης των επιθέσεων, Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από την επιχείρηση της αστυνομίας στη συνοικία Μόλενμπεκ, είχε χρησιμοποιήσει πριν τις επιθέσεις την πιστωτική του κάρτα για να «κλείσει» δύο δωμάτια σε ξενοδοχείο στην περιοχή Alfortville, ένα προάστιο του Παρισιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία κατάφερε να εξακριβώσει ότι τουλάχιστον δύο από τους βομβιστές των φονικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής είχαν επισκεφτεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, δύο ημέρες πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Κλείσιμο
Ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών οι δράστες;


Το ξενοδοχείο δεν έχει κάμερες ασφαλείας αλλά η αστυνομία έμαθε ότι τουλάχιστον δύο από τους άντρες έμειναν στα δωμάτια 311 και 312, στα οποία κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση και η «Le Point».

Σύριγγες και κουτιά από πίτσα σε δωμάτιο των βομβιστών

Εκεί, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας είδαν σύριγγες πεταμένες στο πάτωμα, κουτιά από πίτσα και αναποδογυρισμένα στρώματα.

Σύμφωνα με τη «Le Point», τα ευρήματα δείχνουν ότι κάποιοι από τους δράστες ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών πριν από τις επιθέσεις, εν μέσω μαρτυριών ότι μιλούσαν και λειτουργούσαν σαν «ζόμπι». 

Τι είπαν οι γείτονες ενός εκ των βομβιστών του Μπατακλάν, Samy Amimour


Οι αποκαλύψεις για το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι δράστες έρχονται την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες ότι η αστυνομία αναζητά και ένα δεύτερο άτομο το οποίο συμμετείχε στις επιθέσεις της Παρασκευής, αλλά και λίγο αφότου οι αρχές εντόπισαν το διαμέρισμα ενός εκ των τρομοκρατών.

Το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι δράστες 


Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» μετέδωσε ότι τα στοιχεία του GPS από το Seat Leon το οποίο χρησιμοποίησαν κάποιοι από τους δράστες τη βραδιά των φονικών επιθέσεων, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στην περιοχή Bobigny, ένα βορειοανατολικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Εκεί, οι ερευνητές βρήκαν laptop και smartphone τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί τις ημέρες πριν από τις επιθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδήγησε στις αρχές στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν το «κρησφύγετο» των βομβιστών.

Εικόνα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου των βομβιστών


Το διαμέρισμα φέρεται να είχε νοικιάσει ο Αμπντεσλάμ -ο οποίος σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής- από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου και ο ιδιοκτήτης του είπε στη «Liberation» πως συνάντησε τρεις άντρες οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν για μια βελγική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αστυνομία αναζητά τώρα τον αδερφό του βομβιστή που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα, τον Σάλαχ Αμπντεσλάμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο Βέλγοι παραδέχθηκαν στις αρχές ότι τον παρέλαβαν από το το Παρ;iσι έπειτα από κλήση που έλαβαν περίπου στις 2 τα ξημερώματα της μοιραίας νύχτας, αλλά ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τότε τίποτα για το μακελειό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης