Φωτογραφία σοκ από το μακελειό στο Παρίσι

Φωτογραφία σοκ από το μακελειό στο Παρίσι

Τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά το αιματοκύλισμα στο εστιατόριο La Belle Equipe - Η νέα φωτογραφία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας προκαλεί ρίγη και δεν αφήνει χώρο για πολλά λόγια και περιγραφές...

Φωτογραφία σοκ από το μακελειό στο Παρίσι
Στο έλεος των τρομοκρατών βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής το Παρίσι. Οι μνήμες ακόμη νωπές... Ένα θέατρο, ένα γήπεδο, ένα μπαρ κι ένα εστιατόριο ήταν μεταξύ των περιοχών που επέλεξαν να αιματοκυλίσουν οι δράστες.

Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού ενώ κλειστά παρέμειναν σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και δημόσιες υπηρεσίες.

Η νέα φωτογραφία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας προκαλεί ρίγη και δεν αφήνει χώρο για πολλά λόγια και περιγραφές...

Κλείσιμο


Πτώματα παντού, αίμα, μυρωδιά θανάτου. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί λίγα λεπτά μετά το αιματοκύλισμα στο εστιατόριο La Belle Equipe. 



Η 23χρονη Αμερικανίδα Nohemi Gonzalez από το Ελ Μόντε της Καλιφόρνιας, φοιτήτρια design, ήταν ανάμεσα στα 16 άτομα που έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα εστιατόρια όπου χτύπησαν οι Τζιχαντιστές. 

Φίλοι της που επέζησαν από το αιματοκύλισμα περιγράφουν με κομμένη την ανάσα όλα όσα έζησαν. «Πίναμε ποτά και συζητούσαμε για το μέλλον μας. Ξαφνικά ακούσαμε δυνατό θόρυβο σαν πυροτεχνήματα. Τότε, είδαμε ένα άντρα οπλισμένο στο απέναντι πεζοδρόμιο. Το μόνο που θυμάμαι είναι σφαίρες που άστραφταν στο σκοτάδι.»



Η άτυχη Αμερικανίδα βρισκόταν στο Παρίσι για ένα εξάμηνο, παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή σχεδίασης Strate της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους καθηγητές της, η Gonzalez ήταν "φωστήρας" και είχε ήδη διακριθεί ως εξέχον ταλέντο. Μαζί με άλλους τρεις συμφοιτητές της, είχε τερματίσει δεύτερη σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό σχετικά με την αειφορία στην παραγωγή τροφίμων. Η Gonzalez και η ομάδα της είχαν σχεδιάσει το Polli Snak, μια βιοδιασπώμενη συσκευασία για πατατάκια, η οποία περιείχε σε ειδικό διαμέρισμά της, σπόρους και χώμα, για την ενθάρρυνση των καταναλωτών να συμμετάσχουν στην καλλιέργεια και την ολοκλήρωση του κύκλου στην φυσική παραγωγή τροφών.

Ντοκουμέντο: Λίγα λεπτά πριν την σφαγή στο θέατρο Μπατακλάν

Λίγες στιγμές αργότερα, θα βίωναν μία από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία της χώρας τους που θα στοίχιζε τη ζωή σε 89 από αυτούς. 

Ωστόσο, σε αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο προτού οι τζιχαντιστές ανοίξουν αδιάκριτα πυρ στο θέατρο Μπατακλάν την περασμένη Παρασκευή, το κοινό της συναυλίας των Eagles of Death Metal χαμογελά ευτυχισμένο, χαιρετώντας τον φωτογραφικό φακό και υψώνοντας τα χέρια τους σε μία χειρονομία που συνηθίζουν να κάνουν οι φαν της ροκ μουσικής.




Αγνοώντας ότι σε λίγη ώρα θα πέσουν θύματα μία αποτρόπαιας τρομοκρατικής επίθεσης οι νεαροί στο κατάμεστο θέατρο γελούν κεφάτα, ενώ ένας από αυτούς υψώνει το ποτήρι της μπύρας του σε μία πρόποση προς τη μεριά του συγκροτήματος.

Η αντίθεση αυτής της φωτογραφίας με την εικόνα του θεάτρου μετά την επίθεση είναι σοκαριστική. Εκεί που πριν λίγη ώρα στέκονταν χαρούμενοι νέοι, μερικά λεπτά αργότερα κείτονταν μόνο πτώματα, ενώ το πανικόβλητο πλήθος έτρεχε να γλιτώσει τη ζωή του.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης