Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας βάφτηκε και ο Πύργος του Άιφελ

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας βάφτηκε και ο Πύργος του Άιφελ

Το ιστορικό μνημείο επαναλειτουργεί σήμερα, τρεις μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής - Άνοιξαν για το κοινό και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας βάφτηκε και ο Πύργος του Άιφελ

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας βάφτηκε σήμερα ο Πύργος του Άιφελ, το μνημείο-σύμβολο του Παρισιού, εις μνήμη των 129 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.

Το διάσημο αξιοθέατο άνοιξε σήμερα και πάλι για τους επισκέπτες, μετά από δύο εικοσιτετράωρα που είχε παραμείνει κλειστό, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και ως ένδειξη πένθους.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, κατόπιν αιτήματος της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο Πύργος «θα φωτίζεται στα χρώματα της γαλλικής σημαίας» απόψε, αύριο και την Τετάρτη, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι τη 01.00 τα ξημερώματα.



Πάνω στον Πύργο θα προβάλλεται επίσης το λατινικό «ρητό» της γαλλικής πρωτεύουσας Fluctuant nec mergitur (Κλυδωνίζεται από τα κύματα αλλά δεν βυθίζεται).

Το παράδειγμα του Πύργου του Άιφελ, που καθημερινά δέχεται 15.000-20.000 επισκέπτες, ακολούθησαν και άλλοι χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος που είχαν παραμείνει κλειστοί τα περασμένα 24ωρα.



 Μουσεία, μουσικά θέατρα καθώς και τουριστικά αξιοθέατα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που έγιναν επισκέψιμα ξανά από τους τουρίστες της Πόλης του Φωτός, όμως όπως φαίνεται η επίθεση στην μουσική σκηνή του Μπατακλάν έχει τις επιπτώσεις της στις συναυλίες που θα γίνονταν στην πόλη.

Πολλοί καλλιτέχνες, ακύρωσαν τις εκδηλώσεις τους που είχαν προγραμματίσει για αυτές τις ημέρες, ενώ οι και κάποια θέατρα σταμάτησαν τις παραστάσεις τους μέχρι νεωτέρας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης