Παρίσι: Ανοιξαν τα σχολεία με την παρουσία ψυχολόγων

Παρίσι: Ανοιξαν τα σχολεία με την παρουσία ψυχολόγων

Φωτογραφίες: Οι γνείς πηγαίνουν τα παιδιά τους σήμερα στο σχολείο

Παρίσι: Ανοιξαν τα σχολεία με την παρουσία ψυχολόγων
Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια επαναλειτουργούν σήμερα για πρώτη φορά στη Γαλλία μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα γαλλικά δίκτυα προκαλούν ρίγη συγκίνησης... Γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο, τα φιλούν για να τα εμψυχώσουν και να τα διαβεβαιώσουν ότι όλα θα πάνε καλά...

Οι Γάλλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν το φόβο και να ξαναβρούν το ρυθμό της καθημερινότητάς τους την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτών στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Παιδείας, Ναζά Βαλό Μπελκασέμ , θα υπάρχουν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης σε σχολεία, λύκεια κι γυμνάσια στις περιοχές που έχουν πληγεί από το τυφλά κτυπήματα των τρομοκρατών, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Γαλλίας , αν χρειαστεί. Οι σχολικές εκδρομές αναβάλλονται μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για τις εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα της Γαλλίας.  


Κλείσιμο













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης