Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες

Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες

Tο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στον καταυλισμό προσφύγων Καλάντια, κοντά στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, καθώς στρατιώτες κατεδάφιζαν το σπίτι ενός ενόπλου, ο οποίος σύμφωνα με το Ισραήλ, τον Ιούνιο σκότωσε έναν Ισραηλινό

Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες
Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δύο Παλαιστινίους στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές.

Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στον καταυλισμό προσφύγων Καλάντια, κοντά στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, καθώς στρατιώτες κατεδάφιζαν το σπίτι ενός ενόπλου, ο οποίος σύμφωνα με το Ισραήλ, τον Ιούνιο σκότωσε έναν Ισραηλινό.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση στη διάρκεια της επιχείρισης κατεδάφισης του σπιτιού του Μοχάμεντ Αμπού Σαχίν, ο οποίος τον Ιούνιο σκότωσε τον Ντάνι Γκόνεν στη Δυτική Όχθη.

"Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων και απαντώντας στον άμεσο κίνδυνο (οι στρατιώτες) πυροβόλησαν προς το μέρος τους...", ανέφερε μεταξύ άλλων ο στρατός.

Από τις αρχές Οκτωβρίου παρατηρείται έκρηξη της βίας στην περιοχή με τουλάχιστον 14 Ισραηλινούς να έχουν χάσει τη ζωή τους από επίθεση με μαχαίρι ή από σφαίρες ή να έχουν παρασυρθεί από αυτοκίνητα. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 78 Παλαιστινίους, 45 εκ των οποίων, σύμφωνα με το Ισραήλ, πραγματοποίησαν ή επρόκειτο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.
Κλείσιμο

Η έκρηξη βίας σε όλο το Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη έχει εν μέρει πυροδοτηθεί από τη διένεξη σχετικά με την πρόσβαση σε τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ που θεωρείται ιερή τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους εβραίους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης