Τρόμος στο Γκάτγουϊκ: Γάλλος πολίτης συνελήφθη με όπλα - Εκκένωση του North Terminal για πάνω από 6 ώρες

Τρόμος στο Γκάτγουϊκ: Γάλλος πολίτης συνελήφθη με όπλα - Εκκένωση του North Terminal για πάνω από 6 ώρες

Η ανακάλυψη όπλων πάνω σε έναν Γάλλο επιβάτη στο Γκάτγουϊκ και το ανθρωποκυνηγητό στους διαδρόμους του αεροδρομίου οδήγησε σε πλήρη αποκλεισμό του North Terminal και την ταλαιπωρία δεκάδων επιβατών 

Τρόμος στο Γκάτγουϊκ: Γάλλος πολίτης συνελήφθη με όπλα - Εκκένωση του North Terminal για πάνω από 6 ώρες
Ένας Γάλλος πολίτης ήταν η αιτία του απίστευτου χάους που προκλήθηκε σήμερα στο Βόρειο Τμήμα του αεροδρομίου του Γκάτγουϊκ στο Λονδίνο. Ο συγκεκριμένος επιβάτης πλησίασε τον έλεγχο της εταιρίας Easy Jet, όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας ανακάλυψαν ότι οπλοφορεί. Ο ίδιος τότε άρχισε να τρέχει μέσα στο αεροδρόμιο, πετώντας το ένα από τα δύο όπλα του σε ένα κάδο απορριμάτων, την ίδια στιγμή που πίσω του έτρεχαν δεκάδες αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα και παρακινώντας τον εμβρόντητο κόσμο μέσα στο αεροδρόμιο να πέσε κάτω και να προστατευτεί.

Η κατάσταση αυτή όπως ήταν φυσικό θορύβησε τους πάντες, και παρά την σύλληψη του δράση, υποχρέωσε τις αρχές του αεροδρομίου κατόπιν σύμφωνης γνώμης της αστυνομίας να εκκενώσει το αεροδρόμιο. Μία εκκένωση που λόγω και της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι πήρε άλλες διαστάσεις, με όλα τα Μέσα σε όλο τον κόσμο να κάνουν λόγο για κάποια νέα τρομοκρατική ενέργεια. Κάτι που επέτεινε το γεγονός ότι παρά το ότι οι αρχές του αεροδρομίου είπαν ότι η εκκένωση θα κρατήσει για λίγη ώρα, κράτησε επί σχεδόν 6 ώρες.

Τον φόβο για βομβιστική επίθεση επέτεινε και το γεγονός ότι στο σημείο έφθασαν άμεσα ομάδες αντιμετώπισης βομβιστικών επιθέσεων, κάτι που θορύβησε ακόμα περισσότερο τους επιβάτες. Όμως η αστυνομία, δήλωσε σχετικά σύντομα ότι το περιστατικό με τον συγκεκριμένο Γάλλο ήταν μάλλον μεμονωμένη περίπτωση, και δεν είχε να κάνει με κάποια τρομοκρατική ενέργεια.
Κλείσιμο

Μετά την σύλληψή του οδηγήθηκε στην φυλακή του αεροδρομίου, όπου και ανακρίθηκε για αρκετή ώρα. Ανώνυμη πηγή της αστυνομίας που μίλησε σε δημοσιογράφους, είπε ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως μία απλή επιθετική συμπεριφορά και τίποτα παραπάνω. 

Η άφιξη της ομάδας εξουδετέρωσης βομβών, είχε να κάνει με τον φόβο των αστυνομικών για το είδος του όπλου που είχε ρίξει ο Γάλλος στον κάδο απορριμάτων. Η ομάδα τελικά προχώρησε σε μία ελεγχόμενη έκρηξη μικρού μεγέθους, έτσι ώστε να εξουδετερωθεί αν υπήρχε κάποιος μηχανισμός.

Από εκεί και πέρα, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ο άνδρας αυτός εξετάστηκε για τις προθέσεις του αλλά δεν υπάρχουν ακόμα κάποια συγκεκριμένη άποψη για όσα έκανε. «Είμαστε ανήσυχοι για όσα έγιναν στην Γαλλία, αλλά η γενική κατάσταση συναγερμού παραμένει στα ίδια επίπεδα με πριν, μόνο που οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και σε εγρήγορση».

Οι αστυνομικοί πάντως επισήμαναν ότι ο Γάλλος κυκλοφορούσε απλά στο αεροδρόμιο και δεν είχε περάσει από κανέναν έλεγχο ώστε να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα μέτρα ασφαλείας. Όπως και να έχει, το περιστατικό δείχνει την ανησυχία και τα τεντωμένα νεύρα όλων σε όλη την Ευρώπη.

Το αεροδρόμιο έκλεισε για πολλές ώρες και οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν επίσης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στην βροχή και το κρύο, μέχρι να αποφασιστεί να μεταφερθούν σε κοντινά ξενοδοχεία του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο άνοιξε τελικά μετά από έξι ώρες, μετά από εξονυχιστικό ψάξιμο σε όλο το κτίριο, ενώ ακόμα και μέχρι αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και των χαμένων πτήσεων.





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης