Δικαστής στις ΗΠΑ «παίρνει» το παιδί από παντρεμένο, ομόφυλο ζευγάρι γυναικών

Δικαστής στις ΗΠΑ «παίρνει» το παιδί από παντρεμένο, ομόφυλο ζευγάρι γυναικών

Διέταξε να σταματήσουν την φροντίδα του παιδιού μιας και έκρινε πως το παιδί θα  ήταν καλύτερο να μεγαλώσει με ετεροφυλόφιλους γονείς 

Δικαστής στις ΗΠΑ «παίρνει» το παιδί από παντρεμένο, ομόφυλο ζευγάρι γυναικών
Αμερικανός δικαστής έδωσε εντολή σε ένα παντρεμένο ζευγάρι λεσβιών που ζει στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, να σταματήσει τη φροντίδα ενός μωρού που θα υιοθετούσε, με την αιτιολογία ότι θα είναι καλύτερο για το παιδί να ανατραφεί από ετεροφυλόφιλους γονείς.

Η Έιπριλ Χόγκλαντ και η Μπέκι Πιρς, οι οποίες σχεδίαζαν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι αυτό ηλικίας ενός έτους, το οποίο φροντίζουν ως ανάδοχοι γονείς εδώ και τρεις μήνες, δήλωσαν συγκλονισμένες από την απόφαση αυτή που έλαβε αρμόδιος δικαστής την περασμένη Τρίτη.

"Την αγαπάμε και μας αγαπάει και δεν κάναμε τίποτε κακό", δηλώνει η Μπέκι στην εφημερίδα Salt Lake Tribune.

Κλείσιμο
"Και ο νόμος, όπως το καταλαβαίνω, προβλέπει ότι κάθε παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να δεχθεί και να υιοθετήσει" ένα παιδί, προσθέτει.

Από την πλευρά της, η Έιπριλ δηλώνει ότι ο δικαστής Σκοτ Γιόχανσον στην πόλη Πράις στήριξε την απόφασή του αυτή σε "μια μελέτη που υποστηρίζει ότι τα παιδιά είναι καλύτερα σε σπίτια ετεροφυλόφιλων".

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής αυτός δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τη μελέτη αυτή, σημείωσαν επίσης οι δύο γυναίκες, οι οποίες μεγαλώνουν ήδη τα δύο βιολογικά παιδιά της Πιρς, προσθέτοντας ότι θα ασκήσουν έφεση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν κατάφερε να επικοινωνήσει σήμερα με τον δικαστή Γιόχανσον, αλλά εκπρόσωπος του δικαστηρίου επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι πράγματι έχει εκδώσει απόφαση στην υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τις δύο γυναίκες, ο δικαστής επηρεάστηκε από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. "Δεν ήρθε ποτέ στο σπίτι μας, δεν πέρασε ποτέ χρόνο με το παιδί στο σπίτι μας ή μαζί με τα παιδιά μας, επομένως δεν ξέρει τίποτα", υπογράμμισε επίσης η Πιρς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KUTV.

Η απόφαση αυτή για την απομάκρυνση του μωρού από το ζευγάρι των λεσβιών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

"Το να απομακρύνεται ένα παιδί από ένα στοργικό σπίτι μόνο και μόνο επειδή οι γονείς είναι LGBT είναι εξωφρενικό, σοκαριστικό και άδικο", δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Human Rights Campaign, Τσαντ Γκρίφιν, αναφερόμενος στα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφισεξουαλικών ή διαφυλικών ατόμων (LGBT). "Όλες οι σημαντικές έρευνες πάνω στο ζήτημα αυτό δείχνουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν έχει σχέση με τη διανοητική υγεία και την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού", πρόσθεσε ο ίδιος σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στον ιστότοπο του BBC.

Η υπηρεσία υιοθεσιών ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει να υπήρχαν θέματα όσον αφορά τη φροντίδα του παιδιού από τις δύο γυναίκες.

Εξάλλου η Έιπριλ Χόγκλαντ και η Μπέκι Πιρς βρίσκονται μεταξύ μιας ομάδας παντρεμένων ζευγαριών του ιδίου φύλου στους οποίους η πολιτεία της Γιούτα επέτρεψε να γίνουν ανάδοχοι γονείς, μετά την απόφαση που έλαβε το καλοκαίρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με την οποία νομιμοποιείται ο γάμος μεταξύ των ομοφυλοφίλων σε όλη τη χώρα.

Το BBC προσθέτει επίσης στην ιστοσελίδα του ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αποφάσεις του δικαστή αυτού προκαλούν αμφισβήτηση.

Το 1997, είχε δεχθεί επίπληξη επειδή χαστούκισε έναν 16χρονο έφηβο στο δικαστήριο της Πράις.

Το 2012 προκάλεσε και πάλι την προσοχή διατάσσοντας να κουρευτεί ένα 13χρονο κορίτσι με αντάλλαγμα την έκδοση ελαφρύτερης καταδίκης. Το κορίτσι διωκόταν επειδή είχε κόψει τα μαλλιά ενός άλλου, μικρότερού του κοριτσιού.

Την ίδια χρονιά εξάλλου ο δικαστής αυτός επικρίθηκε επειδή έστειλε στη φυλακή ένα έφηβο αγόρι που τελούσε υπό αστυνομική επιτήρηση, αφού αυτό έφερε έναν κακό έλεγχο από το σχολείο. Το αγόρι βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση επειδή είχε κλέψει ένα πακέτο τσίχλες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης