Ιταλία: Ηγούμενος υπεξαίρεσε 500.000 ευρώ που προορίζονταν για τους φτωχούς

Ιταλία: Ηγούμενος υπεξαίρεσε 500.000 ευρώ που προορίζονταν για τους φτωχούς

Αποσπούσε τμηματικά τα ποσά από το ταμείο της μονής για να μην κινήσει υποψίες - Αποφασίστηκε η κατάσχεση της περιουσίας του

Ιταλία: Ηγούμενος υπεξαίρεσε 500.000 ευρώ που προορίζονταν για τους φτωχούς
Τεράστιο χρηματικό ποσό που προοριζόταν για φιλανθρωπικό σκοπό από τη μονή του Μοντεκασίνο στην Ρώμη σφετερίστηκε ηγούμενος σε συνεργασία με τον αδελφό του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa, ο Πιέτρο Βιτορέλι, πρώην ηγούμενος στη μονή του Μοντεκασίνο, με τον αδελφό του Μάσιμο, υπεξαίρεσαν 500.000 ευρώ, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί για τους άπορους και άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μέχρι προ δύο ετών, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μονή και την Ιταλία επικαλούμενος λόγους υγείας για να αναχωρήσει για τη Μεγάλη Βρετανία, είχε πρόσβαση στους λογαριασμούς και με τη βοήθεια του αδελφού του κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά τις 500.000 ευρώ δίχως να κινήσει υποψίες.

Έπειτα από  έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία της Ρώμης δόθηκε εντολή για την κατάσχεση της περιουσίας του 53χρονου Βιτορέλι, ο οποίος ενθρονίστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο στη μονή του Μοντεκασίνο το 2007.

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις που είχε κάνει σε συνέντευξη προ ετών στην εφημερίδα Corriere della Sera όταν δήλωσε πως «εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες των υλικών αγαθών που έχουμε, αλλά είμαστε μόνο οι διαχειριστές τους. Η δύναμη της Εκκλησίας είναι η υπηρεσία για τον πλησίον. Ποτέ για τον ίδιο μας τον εαυτό».
Κλείσιμο

Σε πλήρη αντίθεση των λεγομένων του, όμως, ο Βιτορέλι όπως επισημαίνει η εισαγγελία «είχε απεριόριστη πρόσβαση στο ταμεία της μονής και συνέχισε να κάνει αναλήψεις χρημάτων για προσωπική χρήση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης