Κρεοπωλείο στη Βρετανία δημιούργησε το «ακριβότερο λουκάνικο του κόσμου»

Κρεοπωλείο στη Βρετανία δημιούργησε το «ακριβότερο λουκάνικο του κόσμου»

Οι Βρετανοί χασάπηδες δεν πτοούνται από την ανακοίνωση του ΠΟΥ που χαρακτηρίζει τα επεξεργασμένα κρέατα ως «καρκινογόνα»

Κρεοπωλείο στη Βρετανία δημιούργησε το «ακριβότερο λουκάνικο του κόσμου»
Μία μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κατατάσσει τα λουκάνικα και μπέικον στην ίδια κατηγορία με το κάπνισμα και τον αμίαντο, αναφορά με την βλαβερή επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία, ένα από αυτά τα «καρκινογόνα» - όπως χαρακτηρίζονται - τρόφιμα έχει την τιμητική του στη Βρετανία.

Σήμερα ξεκινά η λεγόμενη Βρετανική Εβδομάδα Λουκάνικου, μία γιορτή που διοργανώνεται για 18η συνεχόμενη χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη διάρκεια της οποίας οι λάτρες του κρέατος ενθαρρύνονται να επισκεφθούν τον χασάπη τους και να δοκιμάσουν πρωτότυπες δημιουργίες με βάση το χοιρινό.

Προς τιμή αυτής της γιορτής, ένα κρεοπωλείο στην περιοχή του Άλντερσοτ δημιούργησε ένα είδος εκλεκτού λουκάνικου που, σύμφωνα με τα λεγόμενα της διεύθυνσης, αποτελεί το «ακριβότερο του κόσμου».

Κλείσιμο
Ένα και μόνο λουκάνικο από κοστίζει 37 λίρες (δηλαδή γύρω στα 51 ευρώ) και περιλαμβάνει τα εξής υλικά: Κρέας από χοίρο Μαγκαλίτσα, τυρί Στίλτον, κρασί πόρτο του 1947 και μανιτάρια τρούφες.

Η αστρονομική τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος, που είναι κατά 100 φορές μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη τιμή ενός χοιρινού λουκάνικου, είναι απόλυτα δικαιολογημένη αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο το κρασί πόρτο κοστίζει 450 λίρες η φιάλη, ενώ και τα υπόλοιπα υλικά έχουν αρκετά τσιμπημένο κόστος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης