Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες σε επιθέσεις κατά Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες σε επιθέσεις κατά Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη

Σε δύο ξεχωριστά περιστατικά - Ο ένας από τους Παλαιστίνιους δράστες σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες σε επιθέσεις κατά Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη
Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν επιθέσεις με μαχαίρια εναντίον Ισραηλινών σήμερα στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους δύο Παλαιστίνιοι δράστες, τραυματίστηκαν στις επιθέσεις αυτές που σημειώθηκαν σε ισραηλινό σημείο ελέγχου νοτίως της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στην πρώτη επίθεση, Παλαιστίνιος τραυμάτισε με μαχαίρι έναν πολίτη στην Iερουσαλήμ και «εξουδετερώθηκε» από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια της πρώτης αντι-ισραηλινής επίθεσης στην πόλη τις τελευταίες δύο εβδoμάδες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Κλείσιμο
Θύμα της επίθεσης είναι ένας Αμερικανός τουρίστας που τραυματίστηκε σοβαρά, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου εισήχθη. Ο δράστης πιθανόν θεώρησε ότι το θύμα ήταν Ισραηλινός. Άλλος πολίτης τραυματίστηκε στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα, όταν άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη της επίθεσης, ενός 23χρονου Παλαιστίνιου από γειτονιά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ο οποίος μεταφέρθηκε από το σημείο σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά μήκος της γραμμής του τραμ της Ιερουσαλήμ, στον οδικό άξονα που χωρίζει τις παλαιστινιακές συνοικίες από τις ισραηλινές και όπου πολλές επιθέσεις έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα σήμερα, δύο Παλαιστίνιοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έφθασαν σε ισραηλινό σημείο ελέγχου στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, νοτίως της Ναμπλούς, και επιχείρησαν να επιτεθούν με μαχαίρι σε ισραηλινούς αστυνομικούς. Ένας από τους Παλαιστίνιους έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά. Ο άλλος είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ενώ κύμα βίας σαρώνει τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ από την 1η Οκτωβρίου, η Ιερουσαλήμ δεν είχε πληγεί από επιθέσεις μετά τις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία των ισραηλινών αρχών. Από την 1η Οκτωβρίου, το κύμα βίας έχει προκαλέσει τον θάνατο 64 Παλαιστινίων (ανάμεσά τους ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ) και 11 Ισραηλινών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης