Σαουδική Αραβία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε τζαμί

Σαουδική Αραβία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε τζαμί

Καμικάζι αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά έξω από το τέμενος Ναζράν - Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση

Σαουδική Αραβία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε τζαμί
Το θάνατο και τον πανικό έσπειρε καμικάζι αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε τζαμί στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο βομβιστής έθεσε σε εφαρμογή το φονικό του σχέδιο έξω από το τέμενος Ναζράν στη Σαουδική Αραβία κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, καθώς δεν κατάφερε να μπει στο χώρο προσευχής.


Κλείσιμο



Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβής αριθμός.

Λίγες ώρες αργότερα, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω Διαδικτύου.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τζαμιά στη Σαουδική Αραβία μπαίνουν στο στόχαστρο καμικάζι αυτοκτονίας και τρομοκρατών, καθώς προ ημερών ένας άνθρωπος άνοιξε πυρ κατά πιστών σε συνάντηση σιιτών στην πόλη Σαιχάτ, ενώ τον περασμένο Αύγουστο τουλάχιστον 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά έξω από τζαμί στην πόλη Αμπχα. Επισημαίνεται πως και στις δύο επιθέσεις, την ανάληψη έλαβε το Ισλαμικό Κράτος.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης