Βίντεο με Ναζί είχε παρακολουθήσει ο 21χρονος πριν σκορπίσει το θάνατο με σπαθί στη Σουηδία

Βίντεο με Ναζί είχε παρακολουθήσει ο 21χρονος πριν σκορπίσει το θάνατο με σπαθί στη Σουηδία

«Ο δάσκαλος του είπε να φύγει γιατί τρομάζει τα παιδιά. Αυτός κατένευσε και στη συνέχεια του κάρφωσε το σπαθί στα πλευρά» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Βίντεο με Ναζί είχε παρακολουθήσει ο 21χρονος πριν σκορπίσει το θάνατο με σπαθί στη Σουηδία
Βίντεο με ακροδεξιό περιεχόμενο και εικονές από τη δράση των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε παρακολουθήσει ο 21χρονος Άντον Λούντιν Πέτερσον, ο νεαρός που σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο στη Σουηδία υποχρεώνοντας τον πρωθυπουργό της χώρας να μιλήσει για «μαύρη μέρα στην ιστορία της Σουηδίας».



Κλείσιμο
Όπως μεταδίδει το σουηδικό περιοδικό Expo ο 21χρονος είχε παρακολουθήσει βίντεο που μιλούνσαι για «το πολυπολιτισμικό σχέδιο από την κόλαση», κατηγορούσαν «τον έλεγχο του δυτικού πολιτισμού από τα εβραϊκά ΜΜΕ» και υπογράμμιζαν «την σημασία της ράτσας στην ιστορία».

Μια ημέρα πριν τη δολοφονική επίθεση με σπαθί από την οποία έχασαν τη ζωή τους ένας 20χρονος εκπαιδευτικος και ένας 17χρονος μαθητής - πριν να τον πυροβολήσουν και να τον τραυματίσουν θανάσιμα αστυνομικοί - ο Λούντιν-Πέτερσον είχε κάνει «like» στο τραγούδι «When Evil Speaks» από ένα βέλγικο συγκρότημα ενώ είχε παρακολουθήσει μια συρραφή βίντεο από τη δράση των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γείτονες πάντως μιλούν για έναν νεαρό που δεν είχε δώσει καμία αφορμή για σκέψεις ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη.



Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι στην αρχή νόμιζαν ότι η εμφάνιση του 21χρονου με την μάσκα και το κράνος ήταν στο πλαίσιο του Χάλοουιν γι' αυτό και ορισμένοι δεν είχαν διστάσει να φωτογραφηθούν μαζί του. «Ο δάσκαλος του είπε να φύγει γιατί τρομάζει τα παιδιά. Αυτός κατένευσε και στη συνέχεια του κάρφωσε το σπαθί στα πλευρά» περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης η Σάρα, μια μαθήτρια στο σχολείο που φωτογραφήθηκε με τον 21χρονο. «Το τελευταίο πράγμα που τον άκουσα να λέει ηταν "φωνάξτε ασθενοφόρο» προσθέτει.



Από την επίθεση του 21χρονου τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο μαθητές που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης