H όμορφη Ελληνίδα αστυνομικός- φρουρός του Ολάντ που αναστάτωσε την γαλλική διπλωματία

H όμορφη Ελληνίδα αστυνομικός- φρουρός του Ολάντ που αναστάτωσε την γαλλική διπλωματία

Άναψε φωτιές στη Γαλλία ένα «σεξιστικό» σχόλιο της εφημερίδας «Λε Φιγκαρό» αναφορικά με  Ελληνίδα αστυνομικό που σύμφωνα με πληροφορίες της θα ήταν «σκιά» του προέδρου Ολάντ κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα

H όμορφη Ελληνίδα αστυνομικός- φρουρός του Ολάντ που αναστάτωσε την γαλλική διπλωματία
Μία Ελληνίδα υπαστυνόμος και ένα... σκοπίμως σκανδαλιστικό ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Λε Φιγκαρό», έχουν δημιουργήσει ξαφνικά μεγάλο θέμα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο Ολάντ να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος όχι μόνο με την εφημερίδα όσο και με όσους «διέρρευσαν» σ' αυτήν την σχετική πληροφορία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, με τον προβοκατόρικο τίτλο «Ο Ολάντ με την "κατάλληλη" προστασία στην Αθήνα», 
ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει στην φρουρά του μία ψηλή και όμορφη ξανθιά Ελληνίδα αστυνομικό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Πρόκειται για την υπαστυνόμο Ευρυδίκη Σουλιώτη, η οποία εκτός των άλλων είναι εξπέρ και στις πολεμικές τέχνες.

Κλείσιμο


Η... γλαφυρή περιγραφή όμως της εφημερίδας ξεφεύγει από τα καθιερωμένα πλαίσια ενός ρεπορτάζ, και αποκτά το στοιχείο του gossip καθώς πληροφορεί το γαλλικό κοινό ότι η συγκεκριμένη αστυνομικός μιλά άπταιστα γαλλικά, είναι εκπαιδευμένη στην φύλαξη υψηλών προσώπων και πέρα από τις αρετές της στον επαγγελματικό της χώρο, διαθέτει και όλα τα εμφανισιακά χαρίσματα τα οποία αφήνει να εννοηθεί ότι ανήκουν στην... σφαίρα του ενδιαφέροντος του Ολάντ.

Το δημοσίευμα όμως δεν μένει σ' αυτά,  αλλά καταλήγει με ένα ιδιαίτερα δηκτικό όσο και διφορούμενο σχόλιο, γράφοντας ότι: «Βάσει αναφορών του ελληνικού Τύπου, η επιλογή της αστυνομικού αποτελεί μία "ευγενική χειρονομία" του Αλέξη Τσίπρα για να ευχαριστήσει τον κ. Ολάντ για την φιλία που έδειξε στην Ελλάδα». Αφήνοντας την φαντασία των αναγνωστών για άλλη μια φορά να οργιάσει γνωρίζοντας την έλξη (για να το πούμε κομψά...) που ασκεί το ασθενές φύλο στον κ. Ολάντ.

Αυτή η φράση, και όλα τα υπονοούμενα που αφήνει, εξόργισαν τον Γάλλο πρόεδρο που έδειξε μέσω του γραφείου του την έντονη ενόχλησή του. Ενώ και χιλιάδες σχόλια στα social media υπέρ του προέδρου και κατά του ύφους (και της σκοπιμότητας) του δημοσιεύματος, ανάγκασαν αργά το βράδυ την εφημερίδα να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη τόσο από τους αναγνώστες όσο και από την Ελληνίδα αστυνομικό.



Μετά την συγνώμη δε της εφημερίδας, ήρθε απόψε και επίσημη ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων η οποία διαψεύσει ότι η εν λόγω αστυνομικός θα είναι στην φρουρά του προέδρου της Γαλλίας κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα.

Τέλος καλό, όλα καλά για την Ελληνίδα υπαστυνόμο, η οποία στα καλά καθούμενα βρέθηκε στη μέση ενός διπλωματικού επεισοδίου χωρίς να έχει καμία σχέση με αυτό. Όσο για τον πρόεδρο Ολάντ και τα ΜΜΕ της πατρίδας του, προφανώς ισχύει το «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης