Oι Ρώσοι «διαφημίζουν» τα όπλα τους μέσα από τον πόλεμο στην Συρία

Oι Ρώσοι «διαφημίζουν» τα όπλα τους μέσα από τον πόλεμο στην Συρία

Έχοντας μείνει πίσω στην κούρσα των πωλήσεων όπλων, η Ρωσία βρήκε στην Συρία την καλύτερη... πασαρέλα για να προβάλει τα προϊόντα της, με πρώτο και καλύτερο το αεροπλάνο Sukhoi Su-34

Oι Ρώσοι «διαφημίζουν» τα όπλα τους μέσα από τον πόλεμο στην Συρία
Είναι προφανώς κοινός τόπος ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις είναι και ο καλύτερος τρόπος για τις μεγάλες δυνάμεις να... δειγματίσουν τα όπλα τους. Μπορεί αυτό να συμβαίνει κατά κύριο λόγο με τους Αμερικάνους αλλά από το κόλπο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι υπόλοιπες χώρες κατασκευής όπλων (όπως η Γαλλία ή η Αγγλία με την συμμετοχή τους σε διάφορες περιφερειακές συγκρούσεις, όπως στην Λιβύη η πρόσφατα στην Συρία).

Το ξαφνικό και έντονο ενδιαφέρον της Ρωσίας για την εκκαθάριση της Συρίας από τους Ισλαμιστές, είναι όπως επισημαίνει στο δίκτυο Novosti ο πιο γνωστός Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Ιγκόρ Κοροτσένγκο μία αντίστοιχη προσπάθεια της Ρωσίας να μπει στην πρώτη κατηγορία της παγκόσμιας αγοράς όπλων. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο πόλεμος αυτός είναι η καλύτερη διαφήμιση για το Su-34, το αεροπλάνο των Ρώσων 4+ γενιάς, το οποίο έχει μείνει σχετικά πίσω σε παραγγελίες. 

Μετά την συνεχή προβολή του από τα media των Ρώσων και την επίδειξη των δυνατοτήτων του, ο Κοροτσένγκο υποστηρίζει ότι χώρες όπως το Βιετνάμ, η Αλγερία, το Ιράκ αλλά και πρώην ρωσικές δημοκρατίες όπως το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν έδειξαν πλέον πολύ πιο έντονο το ενδιαφέρον τους για το εν λόγω αεροπλάνο. Αλλά και κράτη όπως η Ουγκάντα και η Νιγηρία οι οποίες μάχονται την Μπόκο Χαράμ και η Αιθιοπία (η οποία έχει ήδη τα Su-27) θα μπορούσαν άνετα να προστεθούν στη λίστα των πελατών.

Όπως μάλιστα λέει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα επόμενα πέντε χρόνια θα υπάρξουν μεγάλες παραγγελίες για αυτόν τον τύπο, βγάζοντας την ρωσική αεροπορική βιομηχανία από την γωνία στην οποία είναι στριμωγμένη εδώ και πολλά χρόνια. Όσο για τα υπόλοιπα περί «προστασίας από τους Ισλαμιστές» και της «υπεράσπισης της παγκόσμιας ειρήνης» είναι απλά αιματηρές προφάσεις εν αμαρτίαις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης