ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 17χρονο επειδή τον «τύφλωνε» με τα μεγάλα φώτα

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 17χρονο επειδή τον «τύφλωνε» με τα μεγάλα φώτα

Ο εισαγγελέας συμπέρανε ότι ο αστυνομικός ήταν σε αυτοάμυνα, η οικογένεια του θύματος, όμως, κάνει λόγο για υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας και ζητούν δικαίωση για το παιδί τους

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 17χρονο επειδή τον «τύφλωνε» με τα μεγάλα φώτα
Ένας τυπικός έλεγχος της αστυνομίας εξελίχθηκε σε τραγωδία, στο Μίσιγκαν τον περασμένο Φεβρουάριο. «Δεν έχω όπλο» ακούγεται η φωνή ενός νεαρού μέσα από το αυτοκίνητο. «Πίσω τα χέρια, συλλαμβάνεσαι» ανταπαντά ο στυνομικός. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο αστυνομικός πυροβολεί τον 17χρονο οδηγό Ντέβεν Γκίλφορντ.

Το τραγικό περιστατικό έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο 17χρονος Ντέβεν πήγαινε στο σπίτι της φίλης του όταν ένας αστυνομικός τον σταμάτησε επειδή, όπως ισχυρίστηκε, τον «τύφλωνε» παίζοντας με τα μεγάλα φώτα του αυτοκινήτου του. 

Δίπλωμα, άδεια και ασφάλεια ζητεί ο αστυνομικός Τζοναθαν Φροστ από τον οδηγό, ενώ ο 17χρονος του απαντά: «Πώς ξέρω ότι είστε αστυνομικός;». Ο αστυνομικός ζητεί πολλές φορές τα χαρτιά του νεαρού οδηγού, όμως εκείνος αρνείται επισματικά να τα δώσει.

«Με συλλαμβάνετε;» ρωτά ο 17χρονος, συμπληρώνοντας: «Για ποιο έγκλημα;». Η απάντηση του αστυνομικού άμεση: «Με τυφλώνατε με τα μεγάλα σας φώτα».

Ο αστυνομικός καλεί ενισχύσεις, αλλά η κατάσταση κλιμακώνεται πολύ γρήγορα. Ο αστυνομικός προσπαθεί να ακινητοποιήσει το νεαρό, πρώτα με teaser, όμως δευτερόλεπτα μετά ακούγονται πυροβολισμοί.
Κλείσιμο

Ο 17χρονος πέφτει νεκρός ενώ ο αστυνομικός μεταφέρεται με αίματα στο πρόσωπο στο νοσοκομείο. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι ο νεαρός του επιτέθηκε με μπουνιές και έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό από την κάμερα που είχε πάνω του, που δείχνει την πάλη των δύο αντρών.

Ο εισαγγελέας συμπέρανε ότι ο αστυνομικός ήταν σε αυτοάμυνα, η οικογένεια του θύματος, όμως, έχει άλλη άποψη, κάνει λόγο για υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας και ζητεί δικαίωση για το παιδί τους.


Δείτε το βίντεο:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης