Με ρωσική βοήθεια συνεχίζονται οι συριακές επιχειρήσεις στο Χαλέπι

Με ρωσική βοήθεια συνεχίζονται οι συριακές επιχειρήσεις στο Χαλέπι

Η Ρωσία, σύμμαχος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε χθες ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 650 εξόδους και έχει διεξάγει επιδρομές εναντίον περισσότερων από 450 στόχων από την έναρξη της επέμβασης 
   

Με ρωσική βοήθεια συνεχίζονται οι συριακές επιχειρήσεις στο Χαλέπι
Ο συριακός στρατός συνεχίζει την τεράστια επιχείρησή του κοντά στο Χαλέπι με στόχο να ανακαταλάβει τον δρόμο που συνδέει της μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ η γειτονική Τουρκία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της, κάτι που διαψεύδει η Μόσχα.

Η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι η πολεμική της αεροπορία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 650 εξόδους και έχει διεξάγει επιδρομές εναντίον περισσότερων από 450 στόχων από την έναρξη της επέμβασής της στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση επέκρινε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εκτίμησε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια ειρηνική λύση στη Συρία «με βόμβες» και ότι η υποστήριξη προς τον Άσαντ είναι βέβαιο πως θα καταλήξει σε αποτυχία.
Κλείσιμο

«Δεν υπάρχει καμία σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά τη στρατηγική» μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, τόνισε ο Ομπάμα.

Εξάλλου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πολεμικά της αεροσκάφη κατέρριψαν «σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής» ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος η εθνικότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί και το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, «όλα δείχνουν» ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι ρωσικό, όμως η Μόσχα αμέσως διαβεβαίωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της λειτουργούν «κανονικά».

Με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ο συριακός στρατός άνοιξε «ένα νέο μέτωπο» την Παρασκευή κοντά στο Χαλέπι και κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του δύο χωριά νότια της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την Πέμπτη «δεκάδες» ρωσικές επιδρομές έπληξαν την περιοχή αυτή που ελέγχεται από πολλές ομάδες Σύρων ανταρτών, μεταξύ των οποίων και το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

«Σχεδόν 3.000 φιλοκυβερνητικοί μαχητές εμπλέκονται σε μάχες στο Χαλέπι, εκ των οποίων εκατοντάδες Ιρανοί και μέλη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, καθώς και Ιρακινοί», επεσήμανε μια συριακή στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, σχεδόν 2.000 Ιρανοί ή μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν συμμετέχουν στην επιχείρηση κοντά στο Χαλέπι, σε «μια συντονισμένη προσπάθεια» μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Δαμασκού.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι Ιρανοί και οι άλλες ομάδες που συνδέονται με αυτούς υποστηρίζουν τις συριακές δυνάμεις κοντά στο Χαλέπι, ενώ οι Ρώσοι βοηθούν τον κυβερνητικό στρατό να διεξάγει δύο επιχειρήσεις με στόχο «να σφίξουν τον κλοιό» γύρω από τους αντάρτες στις κεντρικές επαρχίες Χομς και Χάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης