ΗΠΑ: 13 νήπια σκοτώθηκαν μέσα στο 2015, παίζοντας με όπλο...

ΗΠΑ: 13 νήπια σκοτώθηκαν μέσα στο 2015, παίζοντας με όπλο...

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κυριότερος λόγος για την συχνότητα του φαινομένου είναι ο μεγάλος αριθμός πολιτών που έχουν όπλο στην κατοχή τους

 ΗΠΑ: 13 νήπια σκοτώθηκαν μέσα στο 2015, παίζοντας με όπλο...
Τουλάχιστον 43 περιπτώσεις με νήπια τα οποία αυτοτραυματίζονται, σκοτώνονται παίζοντας με όπλο, σκοτώνουν ή τραυματίζουν με όπλο κάποιον άλλον κατέγραψε μέσα στο 2015 ο Τύπος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έλαβαν δημοσιότητα.

Περίπου 13 νήπια έως τριών ετών σκοτώθηκαν στις ΗΠΑ μέσα στο 2015 παίζοντας με όπλο, ενώ δύο νήπια σκότωσαν κάποιον άλλο.

Επιπλέον, 18 αυτοτραυματίστηκαν και δέκα τραυμάτισαν άλλους.

Κλείσιμο
Στις περισσότερες περιπτώσεις το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν περίστροφο.

Περιστατικά που αφορούν νήπια τα οποία πυροβολούν κάποιον εμφανίζονται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχεδόν μία φορά την εβδομάδα.

Τα περισσότερα αφορούν αγόρια: Η εφημερίδα αναφέρει μόνο τρία κρούσματα στα οποία ενεπλάκησαν κορίτσια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κυριότερος λόγος για την συχνότητα του φαινομένου είναι ο μεγάλος αριθμός πολιτών που έχουν όπλο στην κατοχή τους.

Σχεδόν ένας στους τρεις Αμερικανούς έχει όπλο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην επιθεώρηση Injury Prevention.

 

Χθες Τετάρτη, ένας έφηβος σκοτώθηκε κι ένας τραυματίστηκε σε απόσταση δύο μιλίων από το πανεπιστήμιο Syracuse στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανέφερε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Syracuse.com σήμερα το πρωί επικαλούμενη την αστυνομία.

Αγνωστος δράστης, ο οποίος διαφεύγει, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην περιοχή έπειτα από καταγγελία για πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί βρήκαν στον κήπο του σπιτιού του σοβαρά τραυματισμένο τον 15χρονο και έναν 17χρονο μέσα στο σπίτι, ο οποίος έφερε τραύμα στο πόδι. Ο 15χρονος κατέληξε προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης