Σκάνδαλο με σεξ και ναρκωτικά συγκλονίζει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Σκάνδαλο με σεξ και ναρκωτικά συγκλονίζει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Επίσκοπος στη Ρώμη διατηρούσε ερωτική επαφή με νέους - Έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών - Τι δηλώνει ο άστεγος με τον οποίο είχε σεξουαλική σχέση

Σκάνδαλο με σεξ και ναρκωτικά συγκλονίζει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία
Σεξουαλικές σχέσεις με «ευάλωτους ενήλικες» διατηρούσαν επίσκοποι στη Ρώμη της Ιταλίας, σύμφωνα με αποκάλυψη της Corriere della Sera.

Το σκάνδαλο που συγκλονίζει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποκαλύπτεται μόλις τώρα παρότι σημειώθηκε το 2004 έπειτα από δηλώσεις ενός από τους άνδρες που πληρώνονταν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ιερωμένους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας μέλος του τάγματος των Carmelitani scalzi διατηρούσε σεξουαλική επαφή με νέους που εκπορνεύονταν στην Βίλα Μποργκέζε.
Κλείσιμο
Ένας από αυτούς τους άνδρες μίλησε στην ιταλική εφημερίδα περιγράφοντας όσα έζησε με τον επίσκοπο.

«Τον γνώρισα το 2004 στην Βίλα Μποργκέζε. Μου προσέφερε ένα τσιγάρο. Ήταν  ανώτερος στο τάγμα των Carmelitani scalzi. Λίγες ώρες αργότερα τον ξαναείδα σε μία κηδεία και τον αναγνώρισα. Ένας ιερέας με ρώτησε αν τον γνωρίζω και του είπα ότι τον είχα δει πριν δύο ώρες σε μία υπόγεια διάβαση για σεξ, αλλά χωρίς να πάρω χρήματα. Δεν ήξερα ότι ήταν παπάς», δήλωσε ο άνδρας που ήταν άστεγος.

Η ερωτική σχέση των δύο συνεχίστηκε για ένα χρόνο και όπως αποκάλυψε ο άνδρας, ο ιερέας έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών κάθε φορά που συνευρίσκονταν.

«Εκείνος κάνει χρήση popps, μία ουσία που τη βάζεις κάτω από τη μύτη. Δεν είναι κοκαΐνη, την πουλάνε στη Γαλλία που είναι νόμιμη», συνέχισε, εξηγώντας ότι οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνταν μόνο στο πάρκο της Βίλα Μποργκέζε και καταγγέλλοντας πως «όλοι γνώριζαν».

«Το ήξερε ο πατέρας Γκαμπριέλε, του το είπα στην εξομολόγηση και μου απάντησε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα. Το ήξερε και ο ντον Τζουζέπε, ο επίσκοπος της εκκλησίας του Σαν Νικόλα […] Αλλά όλοι σιωπούσαν. Έπρεπε να περάσουν δέκα χρόνια για να βγει η υπόθεση στην επιφάνεια», συμπλήρωσε.

Τι τον ώθησε ωστόσο να πει την αλήθεια έπειτα από έντεκα χρόνια; Ο άστεγος υποστηρίζει ότι ήθελε να μιλήσει για την υπόθεση αυτή από σεβασμό για έναν ιερέα που τον βοήθησε, τον οποίο χαρακτηρίζει «καθαρό».

Ωστόσο, η στιγμή που αποφάσισε πως όλα έπρεπε να αποκαλυφθούν ήταν όταν το 2006 μία ομάδα αγνώστων τον γρονθοκόπησε.

«Σηκώθηκα από το παγκάκι και μου επιτέθηκαν πέντε-έξι άγνωστοι. Μου ψέκασαν κάτι στα μάτια και με γρονθοκόπησαν. Έχασα το ένα μάτι μου, μου έσπασαν το σαγόνι. Τον επίσκοπο εκείνο, τον είχα δει μία ώρα πριν στην περιοχή. δεν ξέρω τίποτα άλλο. Τώρα, όμως, που άνοιξε η υπόθεση ελπίζω να δικαιωθώ», τόνισε ο άστεγος στην Corriere della Sera.

Οι δηλώσεις του έρχονται να προστεθούν σε άλλες αντίστοιχες ιστορίες… ερωτικού πάθους ανάμεσα σε ιερείς και άνδρες που εκπορνεύονται.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έφτασε στα αυτιά του Πάπα Φραγκίσκου, έπειτα από επιστολή που έστειλαν 100 πιστοί της εκκλησίας της Σάντα Τερέζα ντ’Αβίλα τον περασμένο Ιούλιο.

Σε αυτήν, οι πιστοί εξηγούσαν πως ενημερώθηκαν για σοβαρά γεγονότα που έχουν σχέση με την ηθική και εμπλέκουν υψηλόβαθμα μέλη της εκκλησίας, αλλά και «ευάλωτους ενήλικες».

Βέβαια, πριν την αποκάλυψη οι αρμόδιοι είχαν φροντίσει να δώσουν εντολή για την μετακίνηση τεσσάρων ιερωμένων, εκ των οποίων και ο επίσκοπος που κατηγορείται από τον άστεγο, σε άλλες περιοχές. Εντούτοις, η απόφαση κρίνεται «φυσιολογική» από την εκκλησία και επισημαίνεται ότι δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης