Το Βερολίνο σκοπεύει να παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορά του

Το Βερολίνο σκοπεύει να παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορά του

Προκειμένου να περιοριστεί η εισροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μέσω της Αυστρίας

Το Βερολίνο σκοπεύει να παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορά του
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ενημέρωσε τις Βρυξέλλες ότι το Βερολίνο σκοπεύει να παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορά του, που ξεκίνησαν προκειμένου να περιοριστεί η εισροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μέσω της Αυστρίας, ως την 1η Νοεμβρίου.

Σε επιστολή που έστειλε ο ντε Μεζιέρ προς τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο τον ενημερώνει ότι οι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας θα παραταθούν για 20 ημέρες ως την 1η Νοεμβρίου. Το μέτρο αφορά κυρίως τα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.

Εξαιτίας «της συνεχιζόμενης, ανεξέλεγκτης, μεγάλης εισροής (προσφύγων) από τρίτες χώρες» και προκειμένου να διασφαλιστεί «η ασφάλεια και η τάξη» απαιτείται να παραμείνει σε ισχύ το μέτρο, επισημαίνεται στην επιστολή.

Κλείσιμο
Στην Αυστρία καταγράφηκαν από τις 5 Σεπτεμβρίου ως τις 5 Οκτωβρίου 221.148 πρόσφυγες, όμως μόνο το 3,8% εξ αυτών υπέβαλαν στη χώρα αίτηση παροχής ασύλου, ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν προς τη Γερμανία. Από τη Γερμανία έφυγαν προς τις σκανδιναβικές χώρες περίπου 32.000 πρόσφυγες.

Εξάλλου όπως επισημαίνεται σε εσωτερικό έγγραφο της ομοσπονδιακής αστυνομίας, η θαλάσσια οδός του Αιγαίου εξακολουθεί να παραμένει η βασική είσοδος των προσφύγων στην Ευρώπη. Καθημερινά 1.000 με 4.800 πρόσφυγες φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

Αντίθετα, στα ιταλικά νησιά από την 1η Ιανουαρίου ως τις 7 Οκτωβρίου έφτασαν περίπου 134.657 πρόσφυγες, περίπου 10.000 λιγότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης