Βίντεο: Ατρόμητος ηλικιωμένος Παλαιστίνιος «τα βάζει» με επτά Ισραηλινούς στρατιώτες

Βίντεο: Ατρόμητος ηλικιωμένος Παλαιστίνιος «τα βάζει» με επτά Ισραηλινούς στρατιώτες

Ο 65χρονος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τους ένοπλους άνδρες - «Μην πυροβολείτε τα παιδιά», τους φώναζε

Βίντεο: Ατρόμητος ηλικιωμένος Παλαιστίνιος «τα βάζει» με επτά Ισραηλινούς στρατιώτες
Τη στιγμή που τα αιματηρά επεισόδια ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, ένας ηλικιωμένος Παλαιστίνιος έστειλε με διαφορετικό τρόπο το μήνυμά του για τερματισμό των συγκρούσεων.


Κλείσιμο

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες διεθνών πρακτορείων αποτυπώνεται η προσπάθεια ενός 65χρονου Παλαιστινίου να πείσει ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών να κατεβάσουν τα όπλα τους την ώρα που στόχευαν κατά αγνώστων.



Στα πλάνα που τράβηξε ο Μπιλάλ αλ Ταγουίλ και δημοσιεύθηκαν στο πρακτορείο Reuters ακούγεται ο 65χρονος Ζιγιάντ Αμπού Χαλίλ να λέει με αυστηρό τρόπο και κουνώντας το δάχτυλο στους νεαρούς στρατιώτες να μην πυροβολούν.



«Δε θα μετακινηθώ. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας. Πώς πυροβολείτε τα παιδιά; Δεν είναι εντάξει αυτό. Πάρτε από εδώ τους στρατιώτες σας. Μην πυροβολείτε. Αν πεθάνουν θα πεθάνετε. Να προσέχετε, μην πυροβολείτε τα παιδιά. Θα έπρεπε να ντρέπεστε», ακούγεται να λέει ο ατρόμητος Παλαιστίνιος στην Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Στη συνέχεια και παρότι οι Ισραηλινοί τον καλούν να απομακρυνθεί εκείνος εξακολουθεί να τους λέει: «Μη σηκώνεις το χέρι σου πάνω μου. Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Μην πυροβολείς. Όχι, δε θα μετακινηθώ. Δε θα μετακινηθώ. Όχι, δε μπορείτε να με συλλάβετε. Δε θα μετακινηθώ. Πάρτε τους, συλλάβετέ τους, αλλά μην τους πυροβολείτε. Θέλετε να σκοτώσετε κι άλλους; Δύο μάρτυρες θάφτηκαν σήμερα και θέλετε και άλλους; Δεν ντρέπεστε; Δεν είστε άνθρωποι;».



Οι στρατιώτες τον καλούν να απομακρυνθεί διαφορετικά θα συλληφθεί, ωστόσο εκείνος επιμένει μέχρι που πέφτει στο έδαφος λιπόθυμος.



Σύμφωνα με το Reuters μία ομάδα δημοσιογράφων τον φρόντισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για ελαφρά τραύματα στο κεφάλι μετά την πτώση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης