«Μπλόκαρε» το Twitter ο Ερντογάν μετά το μακελειό στην Άγκυρα;

«Μπλόκαρε» το Twitter ο Ερντογάν μετά το μακελειό στην Άγκυρα;

Η προσφιλής τακτική του Ερντογάν να «μπλοκάρει» μέσα  κοινωνικής δικτύωσης σε περιόδους κρίσης εγείρει υποψίες ότι η χθεσινή διακοπή της πρόσβασης μπορεί να μην ήταν και τόσο τυχαία

«Μπλόκαρε» το Twitter ο Ερντογάν μετά το μακελειό στην Άγκυρα;
Μετά την χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα, χρήστες από διάφορες περιοχές της Τουρκίας ανέφεραν προβλήματα πρόσβασης στον ιστότοπο του Twitter, όπως ανακοίνωσε χθες το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι χρήστες αναφέρουν προβλήματα πρόσβασης στο Twitter από πολλές περιοχές της Τουρκίας. Ερευνούμε το ζήτημα και ελπίζουμε η φυσιολογική λειτουργία να αποκατασταθεί σύντομα», έγραφε η ανάρτηση του ιστότοπου.

Αν και δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί εάν τα προβλήματα αυτά οφείλονταν στη βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 95 ανθρώπους, η προσφιλής τακτική του Ερντογάν να «μπλοκάρει» τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης - συμπεριλαμβανομένου και του Twitter - σε περιόδους κρίσης εγείρει υποψίες ότι η χθεσινή διακοπή της πρόσβασης μπορεί να μην ήταν και τόσο τυχαία.

Κλείσιμο
Τον Ιούλιο, ένα τουρκικό δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση της δημοσίευσης εικόνων από μία φονική επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, μεταξύ των οποίων και το Twitter.

Ο Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και το συντηρητικό του κόμμα έχουν επανειλλημμένα κατηγορηθεί για απόπειρες φίμωσης των χρηστών στα social media ενώ μόλις τον Απρίλιο η τουρκική βουλή ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να μπλοκάρει ιστότοπους, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εξουσιοδότηση από δικαστήριο.

Η κυβέρνηση είχε μπλοκάρει το Twitter και το YouTube τον Μάρτιο του 2014, όταν τα μέσα χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση ενός ηχητικού ντοκουμέντου που ενέπλεκε τον Ερντογάν - τότε πρωθυπουργό - σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης