Βίντεο: Τούρκοι αστυνομικοί εμποδίζουν ασθενοφόρα στην Άγκυρα

Βίντεο: Τούρκοι αστυνομικοί εμποδίζουν ασθενοφόρα στην Άγκυρα

Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος καταγγέλλει πως οι αρχές ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων

Βίντεο: Τούρκοι αστυνομικοί εμποδίζουν ασθενοφόρα στην Άγκυρα
Ενώ ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα ανεβαίνει δραματικά ώρα με την ώρα, ένα νέο βίντεο το οποίο τραβήχτηκε λίγα λεπτά έπειτα από το φονικά «χτυπήματα», είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το μεσημέρι του Σαββάτου, αστυνομικοί φέρονται να εμποδίζουν τη διέλευση των ασθενοφόρων στο σημείο της επίθεσης. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους εξαγριωμένους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και οι οποίοι τελικά κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο, ώστε να φτάσει η ιατρική βοήθεια στους τραυματίες.

Λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του παρακάτω βίντεο ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές εμπόδισαν τα ασθενοφόρα διότι ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. 

Κλείσιμο
«Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».

«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».



Σε ένα δεύτερο βίντεο που «ανέβηκε» στο YouTube, απεικονίζονται πολίτες να επιτίθενται σε ένα περιπολικό, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος προκείμενου να περάσουν δύο άντρες οι οποίοι μετέφεραν σε φορείο έναν τραυματία.



Σημειώνεται πως νεότερος απολογισμός από το τουρκικό υπουργείο Υγείας αναφέρει πως στην διπλή έκρηξη, που «χτύπησε» συγκέντρωση συνδικάτων και του φιλοκουρδικού HDP έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 86 άτομα και έχουν τραυματιστεί άλλοι 186, μεταξύ των οποίων 28 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης