Η Χαμάς απειλεί το Ισραήλ με τρίτη ιντιφάντα

Η Χαμάς απειλεί το Ισραήλ με τρίτη ιντιφάντα

Συνεχίζονται τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών - Το Τελ Αβίβ προειδοποιεί τη Χαμάς υπενθυμίζοντας την επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή»

Η Χαμάς απειλεί το Ισραήλ με τρίτη ιντιφάντα
Μετά τα αιματηρά περιστατικά των τελευταίων ημέρων που σημειώνονται ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς απειλεί το Τελ Αβίβ με τρίτη ιντιφάντα.

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμάηλ Χανίγε, καλεί σε κλιμάκωση της εξέγερσης καθώς όπως αναφέρει η ιντιφάδα «αποτελεί το μόνο δρόμο που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ».

Κλείσιμο


Μιλώντας σε τέμενος στη Λωρίδα της Γάζας τόνισε πως η Γάζα θα ενωθεί για την ιντιφάντα στην Ιερουσαλήμ, επισημαίνοντας πως είναι λάθος να γίνεται λόγος για την Γάζα και τη Δυτική Όχθη σαν δύο διαφορετικά γεωγραφικά σημεία, καθώς όπως είπε: «Είμαστε ένας ενιαίος λαός».

Ως απάντηση στις απειλές του Χανίγε, ο υπουργός Αμύνης του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν κάλεσε τη Χαμάς να θυμηθεί την επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή» κατά τη διάρκεια της σύρραξης των 50 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι του 2014, ώστε να μην κλιμακώσει η οργάνωση την κατάσταση και πάλι.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην οργάνωση για το θάνατο των επτά Παλαιστινίων με τους άνδρες των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ τις περασμένες ημέρες στον φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ.



«Η Χαμάς ξέρει ότι είναι κλειστή περιοχή και όμως επιτρέπει τους διαδηλωτές να πάνε εκεί», δήλωσε ο Γιααλόν στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Χαμάς θα αποφύγει να κλιμακώσει την κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 270 είναι οι τραυματίες σύμφωνα με το Al Jazeera, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά από τις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και τη Χεβρώνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης