Κονγκό: Πόλεμος στο εθνικό πάρκο, λαθροκυνηγοί σκότωσαν τέσσερις φύλακες

Κονγκό: Πόλεμος στο εθνικό πάρκο, λαθροκυνηγοί σκότωσαν τέσσερις φύλακες

Ελικόπτερο του στρατού παρενέβη και διέσωσε έξι Ρέιντζερς ακόμη – Ο πληθυσμός των ελεφάντων στην Αφρική έχει μειωθεί κατά 60% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία

Κονγκό: Πόλεμος στο εθνικό πάρκο, λαθροκυνηγοί σκότωσαν τέσσερις φύλακες
Πόλεμος μεταξύ των ομάδων λαθροκυνηγών και των μονάδων φύλαξης του εθνικού πάρκου έχει ξεσπάσει στη Δημοκρατία του Κονγκό. Η τελευταία μεταξύ τους σύγκρουση είχε τραγικό αποτέλεσμα, καθώς τέσσερις φύλακες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των λαθροκυνηγών.

Όπως ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή, τρεις Ρέιντζερς και ένας αξιωματικός του στρατού δολοφονήθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας, αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο έχει αρχίσει να γιγαντώνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Οι λαθροκυνηγοί δρουν συντονισμένα και με αποφασιστικότητα, καθώς τα κέρδη από τα ζώα που σκοτώνουν είναι τεράστια.

Τα θηράματά τους είναι κυρίως ελέφαντες, καθώς οι χαυλιόδοντες των παχύδερμων θηλαστικών πωλούνται πανάκριβα στη μαύρη αγορά – κυρίως – της Ασίας. Η θανατηφόρα σύγκρουση μεταξύ των δύο αναφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο βόρειο τμήμα του εθνικού πάρκου Γκαράμπα.

Κλείσιμο
Εκτός των τεσσάρων ανδρών που δολοφονήθηκαν, ελικόπτερο του στρατού διέσωσε άλλους έξι Ρέιντζερς και στρατιώτες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί από τα πυρά των λαθροκυνηγών. Το πρόβλημα έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί οκτώ φύλακες του πάρκου.

Ο πληθυσμός των ελεφάντων στην αφρικανική χώρα έχει μειωθεί κατά 60% εξαιτίας της δράσης των λαθροκυνηγών, σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης