Βούτσιτς: Καμία επικοινωνία με τον Αλβανό πρέσβη για 6 μήνες

Βούτσιτς: Καμία επικοινωνία με τον Αλβανό πρέσβη για 6 μήνες

Επειδή αρνήθηκε να παραλάβει τη νότα διαμαρτυρίας για το χθεσινό επεισόδιο κατά το οποίο πετροβολήθηκε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της εθνικής ομάδας της Σερβίας για το παιχνίδι με τους Αλβανούς

Βούτσιτς: Καμία επικοινωνία με τον Αλβανό πρέσβη για 6 μήνες
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν υπάρξει διπλωματική επικοινωνία με τον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι, Ιλίρ Μπότσκα, επειδή αρνήθηκε να παραλάβει τη νότα διαμαρτυρίας για το χθεσινό επεισόδιο στα Τίρανα ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Αλβανίας – Σερβίας στο Ελμπασάν.

Το λεωφορείο που μετέφερε τους Σέρβους παίκτες από το αεροδρόμιο των Τιράνων στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν δέχθηκε επίθεση με πέτρες. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, αντιδρώντας στο επεισόδιο κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας Ιλίρ Μπότσκα για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας. Ο Αλβανός πρέσβης, ωστόσο, αρνήθηκε να μεταβεί στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών με τη δικαιολογία ότι "δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά της εθνικής αποστολής ποδοσφαίρου της Σερβίας".
Κλείσιμο

Ο κ. Βούτσιτς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι η Αλβανία έχει δικαίωμα να αντιδρά με τον τρόπο αυτό και ότι η Σερβία μπορεί να απαντήσει με δύο τρόπους, ή να κηρύξει τον πρέσβη της Αλβανίας “persona non grata” ή κανένας αξιωματούχος της Σερβίας να μην συναντηθεί μαζί του τους επόμενους έξι μήνες. “Τους επόμενους έξι μήνες δεν θα μπορεί να έρθει σε μένα, ούτε σε άλλον αξιωματούχο. Τέτοια αντιδιπλωματική συμπεριφορά δεν μπορώ να την κατανοήσω" είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Η απόφασή του δεν είναι να διαταράξουμε τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ανέφερε. Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος δέχθηκε σήμερα Σέρβους φοιτητές, τόνισε ότι και ο ίδιος θα δεχθεί Αλβανούς φοιτητές και ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης