Στους δρόμους οι Γάλλοι με αίτημα την αύξηση των μισθών

Στους δρόμους οι Γάλλοι με αίτημα την αύξηση των μισθών

Περισσότεροι από 3,5 εκατ.  άνθρωποι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας στην χώρα και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει θέσει ως προϋπόθεση για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 τη βελτίωση στο μέτωπο της απασχόλησης

Στους δρόμους οι Γάλλοι με αίτημα την αύξηση των μισθών
Χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους σε ολόκληρη τη Γαλλία, για να διεκδικήσουν την αύξηση των απολαβών τους αλλά και να αποδοκιμάσουν την πολιτική που εφαρμόζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που πλήττει το 10% και πλέον του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, στην οποία κάλεσαν τρεις συνδικαλιστικές ενώσεις και δύο φοιτητικές οργανώσεις, εξαγγέλθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο, σε πολλούς κλάδους η συμμετοχή ήταν πολύ χαμηλή -για παράδειγμα λιγότερο από 2% των εκπαιδευτικών συμμετείχε, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών, από την άλλη, ένα από τα πλέον δημοφιλή μνημεία στον κόσμο, παρέμεινε κλειστό για το κοινό λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Κλείσιμο
Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού, όπως επίσης τουλάχιστον 3.000 διαδήλωσαν στη Λυών, 2.400 στη Μασσαλία αλλά και τουλάχιστον 1.800 στη Νάντη, σύμφωνα με την αστυνομία.


 
Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας στην χώρα και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει θέσει ως προϋπόθεση για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 τη βελτίωση στο μέτωπο της απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι της Air France πραγματοποίησαν τη δική τους πορεία, μεσούσης μιας περιόδου έντασης για την αεροπορική εταιρεία έπειτα από την επίθεση εναντίον δύο διευθυντικών στελεχών της τη Δευτέρα από οργισμένους εργαζόμενους μετά την ανακοίνωση της κατάργησης 2.900 θέσεων εργασίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης