Δολοφόνοι ελεφάντων στο πάρκο που πυροβολήθηκε το λιοντάρι Σεσίλ

Δολοφόνοι ελεφάντων στο πάρκο που πυροβολήθηκε το λιοντάρι Σεσίλ

Δηλητηρίασαν έντεκα ζώα, αφαιρώντας τους χαυλιόδοντες από τα πέντε, ενώ τα υπόλοιπα έξι ήταν πολύ μικρά, το δε μικρότερο ήταν μόλις τριών μηνών – Τρεις ακόμα ελέφαντες δηλητηριάστηκαν σε άλλο πάρκο, στα βόρεια της αφρικανικής χώρας - Συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι

Δολοφόνοι ελεφάντων στο πάρκο που πυροβολήθηκε το λιοντάρι Σεσίλ
Η ανθρώπινη αναλγησία στο μεγαλείο της... Για άγνωστους λόγους, μία ομάδα ανθρώπων τάισε με δηλητηριασμένα φρούτα έντεκα ελέφαντες στο ίδιο πάρκο που πυροβολήθηκε θανάσιμα το λιοντάρι - έμβλημα της Ζιμπάμπουε, Σεσίλ, τον περασμένο Ιούλιο, προκαλώντας την οργή των υπευθύνων, αλλά και των φιλοζωικών οργανώσεων.



Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος του πάρκου, αλλά και οι τοπικές αρχές, δήλωσαν ότι οι ελέφαντες δηλητηριάστηκαν από κυάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις φόλες. Οι φύλακες βρήκαν τα έξι από τα έντεκα ζώα χωρίς χαυλιόδοντες, γεγονός που ενδεχομένως να φανερώνει τις προθέσεις των δραστών, ενώ τα υπόλοιπα πέντε ζώα ήταν πολύ μικρά, το ένα μόλις τριών μηνών και προφανώς δεν... χρησίμευσαν σε κάτι στους δολοφόνους.

Φαίνεται πως η επιχείρηση έγινε οργανωμένα, καθώς σε άλλο πάρκο της Ζιμπάμπουε, στη βόρεια πλευρά της χώρας, βρέθηκαν τρεις ακόμα ελέφαντες δηλητηριασμένοι, από πορτοκάλια με κυάνιο. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι. Ο Καρέλ Βερχόφ, επαγγελματίας που ασχολείται με το σαφάρι, δήλωσε ότι ο θάνατος από δηλητηρίαση με κυάνιο, είναι ένας πολύ άσχημος θάνατος για το ζώο.

Επεσήμανε δε τους μεγάλους κινδύνους που ενδεχομένως να προκληθούν στο μέλλον, καθώς οι ανάλγητοι δολοφόνοι ζώων είναι πιθανό να έχουν εναποθέσει και άλλες δηλητηριασμένες τροφές, κάτι που θα έχει ως συνέπεια τον θάνατο και άλλων ζώων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης