Ποιος είναι ο κούκλος υποψήφιος που μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Καναδά

Ποιος είναι ο κούκλος υποψήφιος που μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Καναδά

Ο Τζάστιν Τριντό έχει «κλέψει» την καρδιά των γυναικών - Φωτογραφίζεται με άνεση παίζοντας με τα παιδιά του και φιλώντας τη σύζυγό του

Ποιος είναι ο κούκλος υποψήφιος που μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Καναδά
Είναι όμορφος, γοητευτικός, οικογενειάρχης, προσιτός, θερμός με τους υποστηρικτές του σε τέτοιο βαθμό που δε διστάζει να τους αγκαλιάσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους, σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους που επιλέγουν μία πιο «αποστειρωμένη» επαφή με τους πολίτες, και είναι ο γιος ενός χαρισματικού ηγέτη… Ο λόγος για τον Τζάστιν Τριντό, γιο του πρώην πρωθυπουργού του Καναδά, Πιερ Τρουντό, ο οποίος αφού κατάφερε να «αναστήσει» το Φιλελεύθερο Κόμμα της χώρας, τώρα στοχεύει στην πρωθυπουργία.

Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές του Καναδά που θα διεξαχθούν στις 19 Οκτωβρίου, ο 43χρονος Τριντό βλέπει τα ποσοστά του να σημειώνουν ανοδική πορεία με τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν πρώτο, αν και με μικρή διαφορά, από το Συντηρητικό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Στίβεν Χάρπερ.

Κλείσιμο


Με τη φρεσκάδα του, τον ενθουσιασμό του και τις φιλελεύθερες θέσεις του σχετικά με την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας, την αντίθεσή του στο νόμο για την απαγόρευση του νικάμπ, ο Τρουντό πραγματοποίησε μία σοβαρή επανεκκίνηση των Φιλελευθέρων μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα το 2011.



Ο πρώην δάσκαλος που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο Μόντρεαλ το 2008, εξελέγη πανηγυρικά στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος συγκεντρώνοντας το 80% των ψήφων.



Μπορεί οι αντίπαλοί του να τον χαρακτήριζαν «άπειρο» υποστηρίζοντας πως δύσκολα θα έβγαινε νικητής, όμως, η όρεξή του για πολιτική, η διάθεσή του για καινοτομία και νέες τεχνολογίες, η απόφασή του να συμβουλευτεί Αμερικανούς «γκουρού» των εκλογών και το θάρρος του, τελικά αποτέλεσαν στοιχεία που έδωσαν μία ανάσα φρεσκάδας στο κόμμα που είχε σκεπαστεί με ένα πέπλο σκόνης.



Έτσι, λίγες ημέρες πριν οι πολίτες κληθούν να εκλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό, ο λαμπερός Τριντό με τα σηκωμένα μανίκια στο πουκάμισο, την τρυφερή σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, σηματοδοτεί την αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας.



Μπορεί πρόσφατα να πυροδότησε εντάσεις η άποψή του πως η καναδική κυβέρνηση θα έπρεπε να ενισχύσει σε ανθρωπιστικό επίπεδο τη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο 43χρονος επικεφαλής των Φιλελεύθερων έχει κερδίσει την καρδιά των ψηφοφόρων και δη των γυναικών.



Η ενέργειά του, το φωτεινό βλέμμα του, η τρυφερότητα που εκπέμπει όταν φωτογραφίζεται με τα παιδιά του ή όταν φιλάει θερμά την αγαπημένη του, ακόμα και τα… πλούσια μαλλιά του αποτελούν στοιχεία που γοητεύουν τις γυναίκες, οι οποίες βλέπουν στο πρόσωπό του τον μελλοντικό πρωθυπουργό του Καναδά.



Την ίδια ώρα, η επιλογή πολλών γυναικών υποψηφίων στο κόμμα του, καθώς και η στάση του υπέρ των αμβλώσεων, του έχει χαρίσει ακόμα περισσότερους πόντους.



Σχετικά δε, για το δικαίωμα στην άμβλωση, ο Τριντό είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Έχουν περάσει προ πολλού οι ημέρες όταν οι άνδρες αποφάσιζαν τι θα κάνει μία γυναίκα με το σώμα της. Οι εποχές έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Το Κόμμα Φιλελεύθερων #LPC υπερασπίζεται τα δικαιώματα».



Η ξεκάθαρη στάση του για τη θέση της γυναίκας αντικατοπτρίζεται και στο κάλεσμα στην βουλευτή του κόμματος Κρίστια Φρίλαντ, να παίρνει μαζί της τα παιδιά της στις συγκεντρώσεις των Φιλελεύθερων.



Στο μεταξύ, ο Τριντό άνετος και χαμογελαστός δείχνει να μην ενοχλείται από την προτίμηση που του δείχνει ο Τύπος, ενώ δε φοβάται να φωτογραφηθεί κάνοντας «ακροβατικά» με τον μικρότερο γιο του κρατώντας τον στον αέρα, ενώ πίσω τους τα κλικ της φωτογραφικής μηχανής ακούγονται ασταμάτητα. Ο Τριντό, όμως, όχι μόνο δε σταματά, αλλά συνεχίζει να παίζει ανέμελος με το παιδί του, σαν να μην αντιλαμβάνεται ότι σε μικρή απόσταση από εκείνον βρίσκεται ένας φωτογράφος και ένας δημοσιογράφος που είναι έτοιμοι να καταγράψουν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Ξυπόλητος και με τα μανίκια σηκωμένα, περπατά στον κήπο του σπιτιού του και μιλάει στο Chatelaine.com για την ανάγκη του ο κόσμος να μάθει ποιος είναι πραγματικά και από πού προέρχεται, να δώσει απαντήσεις σε εκείνους που αγωνιούν να μάθουν αν θα ακολουθήσει την πολιτική γραμμή του πατέρα του.



Ανεξαρτήτως αν θα καταφέρει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ακόμα και αν τελικά δεν εκλεγεί, ο Τριντό έχει ήδη ανακηρυχθεί νικητής για τους νέους Καναδούς που βλέπουν σε εκείνον τον άνθρωπο που θα φέρει την πολυπόθητη φρεσκάδα στην πολιτική σκηνή της χώρας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης