Κόσοβο: Βουλευτής της αντιπολίτευσης έριξε δακρυγόνο στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής

Κόσοβο: Βουλευτής της αντιπολίτευσης έριξε δακρυγόνο στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής

Σε... ποδοσφαιρικό γήπεδο μετέτρεψε το κοινοβούλιο του Κοσόβου ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλμπίν Κούρτι, ρίχνοντας δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα διακόπτοντας επεισοδιακά την συνεδρίαση

Κόσοβο: Βουλευτής της αντιπολίτευσης έριξε δακρυγόνο στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής
Ο πρώην αρχηγός και νυν βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Αυτοδιάθεση», Αλμπίν Κούρτι έριξε σήμερα δακρυγόνο στην αίθουσα της Βουλής του Κοσόβου, την ώρα που διεξαγόταν συνεδρίαση παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας.

Μετά από πρωινή διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής, τις εργασίες της οποίας εμποδίζει τις τελευταίες εβδομάδες με διάφορους τρόπους η αντιπολίτευση, οι βουλευτές και ο πρόεδρος του Σώματος, Κάντρι Βεσέλι επέστρεψαν στην αίθουσα για τη συνέχιση της συνεδρίασης.

Ο βουλευτής της «Αυτοδιάθεσης» έριξε δακρυγόνο και η αίθουσα γέμισε καπνό. Κάποιοι από τους βουλευτές ένιωσαν έντονη δυσφορία και η βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου, Φλιόρα Μπροβίνα λιποθύμησε και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρίστινας.

Κλείσιμο


Στη συνεδρίαση ήταν παρών ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κόσοβο, Σάμουελ Ζμπόγκαρ, ο οποίος κατόρθωσε με μεγάλη δυσκολία να εξέλθει από τη γεμάτη καπνό αίθουσα. Ορισμένα ΜΜΕ στην Πρίστινα μετέδωσαν ότι και ο κ. Ζμπόγκαρ λιποθύμησε.



Πριν από τη ρίψη δακρυγόνου υπήρξε έντονη φιλονικία μεταξύ βουλευτών της αντιπολίτευσης και του κυβερνητικού συνασπισμού και σε μία στιγμή η βουλευτής της «Αυτοδιάθεσης» Αλμπουλιένα Χατζίου έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Βουλής του Κοσόβου, Τζαβίντ Χαλίτι.



Ωστόσο, αν και η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εξέταση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και την υιοθέτηση νομοσχεδίων, αλλά με γρήγορες διαδικασίες.

Μετά την ψήφιση των νόμων, ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη συνεδρίαση και όταν οι εργασίες ξανάρχισαν προκλήθηκε το νέο επεισόδιο.

Η κατάσταση στη Βουλή του Κοσόβου είναι τεταμένη, λόγω συνεχών επεισοδίων με πρωταγωνιστές βουλευτές της αντιπολίτευσης. Την περασμένη εβδομάδα, βουλευτές της αντιπολίτευσης εμπόδισαν τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής, καταλαμβάνοντας το βήμα και το έδρανο του προεδρεύοντος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας, που προβλέπει τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων στο βόρειο Κόσοβο.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Αυτοδιάθεση» έριξαν αβγά στον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα, την ώρα που ενημέρωνε τα μέλη της Βουλής για τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης