Βίντεο σοκ: Δείτε Ισραηλινούς παραστρατιωτικούς να χτυπούν με απίστευτο μίσος Παλαιστίνιους

Βίντεο σοκ: Δείτε Ισραηλινούς παραστρατιωτικούς να χτυπούν με απίστευτο μίσος Παλαιστίνιους

Ένα βίντεο που δείχνει την «καθημερινότητα» κάπου στην Παλαιστίνη, με ομάδες κουκουλοφόρων παραστρατιωτικών να αναλαμβάνουν δράση και να χτυπούν αλύπητα όσους συλλαμβάνουν

Βίντεο σοκ: Δείτε Ισραηλινούς παραστρατιωτικούς να χτυπούν με απίστευτο μίσος Παλαιστίνιους



Ένα ακόμα βίντεο με επεισόδια στην Παλαιστίνη και χωρίς αίμα και νεκρούς δεν είναι πλέον είδηση. Όμως ένα βίντεο όπως αυτό που παραθέτουμε έχει την δική του αξία, γιατί δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο την «καθημερινότητα» (εντός και εκτός εισαγωγικών) της περιοχής. Μία κανονικότητα βίας και οργής που πλέον δεν απασχολεί κανέναν.

Το βίντεο όμως έχει ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο. Την αποκάλυψη και στον φακό ότι εκτός από τον στρατό στα «επεισόδια» παίρνουν μέρος και ειδικές ομάδες πολιτών που έχουν οργανωθεί σε παραστρατιωτικές οργανώσεις. Και που όπως  φαίνεται από τις εικόνες που βλέπουμε, όχι μόνο έχουν ενεργή συμμετοχή στα επεισόδια, αλλά παίρνουν το πάνω χέρι από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, οι οποίες σχεδόν λειτουργούν ως εφεδρείες.

Μάλιστα όπως φαίνεται σε κάποιο κοντινό πλάνο, όλοι οπλοφορούν και ένας εξ' αυτών δεν διστάζει να βγάλει το όπλο και να το ακουμπήσει πάνω στο μπούτι του άτυχου Παλαιστίνιου απειλώντας τον να τον πυροβολήσει για να σταματήσει να αντιστέκεται. Όπως επίσης φαίνεται καθαρά, αυτές οι δυνάμεις, που οι Παλαιστίνιοι τους ονομάζουν «mustarabiin» δρουν ανεξέλεγκτα, χτυπούν και συλλαμβάνουν τους «ταραξίες» με τρόπους που πραγματικά εξοργίζουν.

Κλείσιμο
Ναι, είναι αλήθεια ότι το βίντεο δεν έχει αίματα και «έναν ακόμα νεκρό Παλαιστίνιο από πυρά του Ισραηλινού στρατού». Όμως αυτή η τυχαία ημέρα, κάπου στην Παλαιστίνη και ο εθισμός στην καθημερινότητα της βίας και του τρόμου είναι πολυ χειρότερη και από τους νεκρούς που προκύπτουν στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ του κόσμου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης