«Συγγνώμη» Ομπάμα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

«Συγγνώμη» Ομπάμα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τηλεφώνησε και απολογήθηκε για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Κουντούζ του Αφγανιστάν

«Συγγνώμη» Ομπάμα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
Μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ του βορείου Αφγανιστάν που σκόρπισε το θάνατο σε 22 ανθρώπους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε συγγνώμη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στην πρόεδρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και ζήτησε συγγνώμη για την αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο της ανθρωπιστικής οργάνωσης.

«Σήμερα το πρωί από το Οβάλ Γραφείο, ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Τζοάν Λιου, για να απολογηθεί και να εκφράσει τη θλίψη του για το προσωπικό των ΓΧΣ και τους ασθενείς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν η αμερικανική αεροπορική επιδρομή έπληξε το σχολείο των ΓΧΣ στο Κουντούζ το περασμένο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Έρνεστ.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομερή τραγωδία» λέγοντας ότι επρόκειτο για λάθος, παρότι η οργάνωση ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας και χαρακτήρισε την επίθεση «έγκλημα πολέμου».

Την ίδια στιγμή, ο Τζος Έρνεστ δήλωσε πως το Πεντάγωνο θα εξετάσει την πολιτική, τη διαδικασία και τις αποφάσεις που ελήφθησαν πριν την επίθεση, ώστε να διαπιστωθεί αν χρειάζονται αλλαγές στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι επιδρομές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης