Σάλος στη Γερμανία: Το ARD φόρεσε τσαντόρ στη Μέρκελ!

Σάλος στη Γερμανία: Το ARD φόρεσε τσαντόρ στη Μέρκελ!

Το κανάλι ισχυρίστηκε ότι πρόθεσή του ήταν να σατιρίσει την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, ωστόσο, οι τηλεθεατές του ARD δεν αντέδρασαν θετικά

Σάλος στη Γερμανία: Το ARD  φόρεσε τσαντόρ στη Μέρκελ!
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμάνια η απόφαση του τηλεοπτικού δικτύου ARD να παρουσιάσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με παραδοσιακό ιρανικό μαντήλι.

Ενώ οι Γερμανία έχει «πλημμυρίσει» με πρόσφυγες και την ώρα που οι πολίτες της χώρας εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την πολιτική που υιοθετεί -μέχρι στιγμής- η κυβέρνηση της χώρας τους για τη διαχείριση της κρίσης, το γερμανικό κανάλι σήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν κατά τη διάρκεια ενημερωτικού δελτίου παρουσίασε μια «πειραγμένη» εικόνα στην οποία απεικονιζόταν η Μέρκελ με τσαντόρ και φόντο το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου περιστοιχισμένο από μιναρέδες!

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, η εν λόγω εικόνα με την καγκελάριο της Γερμανίας παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης αναφορικά με την προσφυγική κρίση. 

Κλείσιμο
Το κανάλι ισχυρίστηκε ότι πρόθεσή του ήταν να σατιρίσει την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, ωστόσο, οι τηλεθεατές του ARD δεν αντέδρασαν θετικά στην κίνηση του καναλιού, με πολλούς Γερμανούς να το κατηγορούν τώρα για ισλαμοφοβία.

Μάλιστα, πολλοί είναι οι χρήστες του Διαδικτύου που υποστηρίζουν ότι το ARD χρησιμοποίησε εσκεμμένα την εικόνα της Μέρκελ με το τσαντόρ, με σκοπό να προκαλέσει αντι-μουσουλμανικά αισθήματα στην χώρα.

Το κανάλι, πάντως, απάντησε, υποστηρίζοντας πως απορρίπτει κάθε  υπόνοια ότι κάνει ισλαμοφοβική προπαγάνδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης