ΗΠΑ: Νοσοκόμα χρησιμοποίησε την ίδια σύριγγα σε 67 ανθρώπους

ΗΠΑ: Νοσοκόμα χρησιμοποίησε την ίδια σύριγγα σε 67 ανθρώπους

Σε εμβολιασμό για τη γρίπη - Οι 67 πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις αίματος - Η νοσοκόμα άλλαζε τη βελόνα αλλά όχι τη σύριγγα

ΗΠΑ: Νοσοκόμα χρησιμοποίησε την ίδια σύριγγα σε 67 ανθρώπους
Σε κατάσταση «συναγερμού» έχουν τεθεί 67 υπάλληλοι φαρμακευτικής εταιρίας στις ΗΠΑ, οι οποίοι εμβολιάστηκαν για τη γρίπη με την ίδια… σύριγγα.

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC10 νοσοκόμα σε κλινική του Νιου Τζέρσεϊ χρησιμοποίησε την ίδια σύριγγα για να εμβολιάσει υπαλλήλους της Otsuka Pharmaceutical.

Όπως επισήμανε εκπρόσωπος της κλινικής η γυναίκα δεν ακολούθησε τη σωστή ιατρική διαδικασία και τους κανόνες ασφαλείας.
Κλείσιμο

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Otsuka Pharmaceutical, η νοσοκόμα «άλλαζε τις βελόνες σε κάθε ασθενή αλλά η σύριγγα χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές. Η χρήση της ίδιας σύριγγας μπορεί να εκθέσει σε μολυσμένο αίμα. Προς το παρόν η αρμόδια υπηρεσία υγείας του Νιου Τζέρσει δεν έχει ενημερωθεί για μετάδοση κάποιας ασθένειας, αλλά μπορεί να έχετε εκτεθεί σε κίνδυνο για ανάπτυξη μόλυνσης ως αποτέλεσμα της λανθασμένης διαδικασίας».

Παρ’όλα αυτά, οι ειδικοί σημειώνουν πως ο κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων είναι χαμηλός, εντούτοις συστήνουν στους υπαλλήλους να υποβληθούν σε εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C όπως και για τον ιό HIV.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η κλινική πρόσφερε δωρεάν εξετάσεις αίματος στους υπαλλήλους, ενώ επισημαίνεται πως οι 67 πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε εξετάσεις έπειτα από τέσσερις με έξι μήνες.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται πως η δόση του εμβολίου για τη γρίπη ήταν λιγότερη από αυτή που συστήνεται, επομένως οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα πρέπει να εμβολιαστούν ξανά.

«Το να λάβει κανείς μικρότερη από την προτεινόμενη δόση δεν βλάπτει, αλλά μπορεί να μην είναι πλήρως προστατευμένος από τη γρίπη», δήλωσε εκπρόσωπος της κλινικής και συμπλήρωσε ότι έχει δημιουργηθεί ειδική τηλεφωνική γραμμή για να υποβάλλουν ερωτήματα οι 67 υπάλληλοι που εμβολιάστηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης