Όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα υποδεχθεί η Γερμανία, ζήτησε ο ντε Μέζιερ

Όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα υποδεχθεί η Γερμανία, ζήτησε ο ντε Μέζιερ

«Οι δυνατότητές μας έχουν ήδη εξαντληθεί» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα υποδεχθεί η Γερμανία, ζήτησε ο ντε Μέζιερ
Να τεθεί όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα κληθεί να φιλοξενήσει η Γερμανία, ζήτησε τη Δευτέρα (5/10) ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μέζιερ, αυξάνοντας την πίεση προς την καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία αρνείται να ορίσει συγκεκριμένο αριθμό, αναλαμβάνοντας το αντίστοιχο ρίσκο.

Η δημοτικότητα του συντηρητικού ηγέτη έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, γεγονός που αποτυπώνεται στις πρόσφατες σφυγμομετρήσεις που δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό Τύπο και οι οποίες ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανοχή των Γερμανών πολιτών απέναντι στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό προσφύγων στη χώρα.

Οι πρόσφατες έρευνες αποτυπώνουν τα όρια αντοχής και ανοχής των Γερμανών, τα ποσοστά των οποίων υποχωρούν με σημαντική ταχύτητα. «Για τον λόγο αυτό πρέπει να ορίσουμε ένα όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα φιλοξενήσει η Γερμανία και να βρούμε τη σωστή αντιστοιχία. Οι δυνατότητές μας έχουν ήδη εξαντληθεί», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της γερμανικής κυβέρνησης, εκφράζοντας ένα διαφαινόμενο κλίμα αλλαγής στην κοινωνία αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Τόνισε πάντως, ότι αν εξαντληθεί το μέτρο της ποσόστωσης, η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης