Προς 96.000 δολάρια πωλήθηκε το χρυσό μπικίνι της «Πριγκίπισσας Λέια»

Προς 96.000 δολάρια πωλήθηκε το χρυσό μπικίνι της «Πριγκίπισσας Λέια»

Ο λόγος για το χρυσό μπικίνι που φορούσε η Κάρι Φίσερ, πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς ταινιών Star Wars, στην θρυλική «Επιστροφή των Τζεντάι»

Προς 96.000 δολάρια πωλήθηκε το χρυσό μπικίνι της «Πριγκίπισσας Λέια»
Ένα από τα πιο εμβληματικά κουστούμια της ιστορίας του sci-fi κινηματογράφου μόλις πουλήθηκε σε δημοπρασία στην αστρονομική τιμή των 96.000 δολαρίων. 

Ο λόγος για το χρυσό μπικίνι που φορούσε η Κάρι Φίσερ, πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς ταινιών Star Wars, στην θρυλική «Επιστροφή των Τζεντάι».

Το προκλητικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από ένα μεταλλικό μπικίνι, ένα κολάρο και μία αλυσίδα αποτελούσε την ενδυμασία της «Πριγκίπισσας Λέια» (της ηρωίδας που ερμήνευε η Φίσερ) όταν είχε πιαστεί αιχμάλωτη του Τζάμπα Δε Χατ, έπειτα από την απόπειρά της να ελευθερώσει τον Χαν Σολο.


Κλείσιμο

Πρόκειται για έναν από τα πιο προκλητικά κουστούμια που εμφανίστηκαν στην αυθεντική τριλογία και κατασκευάστηκε έπειτα από απαίτηση της Φίσερ, η οποία παραπονιόταν συχνά ότι τα φαρδιά λευκά φορέματα που της έδιναν να φορά ως «πριγκίπισσα» δεν ήταν αρκετά θηλυκά. 

Η θεαματική αλλαγή στο look της πριγκίπισσας Λέια στην Επιστροφή των Τζεντάι, εκτόξευσε την καριέρα της νεαρής τότε ηθοποιού, μετατρέποντάς την σε sex symbol της εποχής και την ηρωίδα της σε εμβληματική φιγούρα της ποπ κουλτούρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης