ΗΠΑ: Διακανονισμός 20,8 δισ. δολαρίων με την BP για την οικολογική καταστροφή του 2010

ΗΠΑ: Διακανονισμός 20,8 δισ. δολαρίων με την BP για την οικολογική καταστροφή του 2010

«Η συμφωνία αποτελεί τον υψηλότερο διακανονισμό με μια μόνο οντότητα στην αμερικάνικη ιστορία», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς

ΗΠΑ: Διακανονισμός 20,8 δισ. δολαρίων με την BP για την οικολογική καταστροφή του 2010
Το ποσό ρεκόρ των 20,8 δισ. δολαρίων ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ ως «μέσο» διακανονισμού με την πετρελαϊκή εταιρεία BP, για την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, το 2010.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Λορέτα Λιντς, «η συμφωνία αποτελεί τον υψηλότερο διακανονισμό με μια μόνο οντότητα στην αμερικάνικη ιστορία. Η ΒP πήρε την τιμωρία που της αξίζει, ενώ θα προσφέρει πολύτιμη αποζημίωση για τη βλάβη που προκάλεσε στην οικονομία και την περιοχή του Κόλπου» τόνισε η ίδια. Ο διακανονισμός επιλύει όλες τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές απαιτήσεις έναντι της BP.

Το ποσό είναι κατά δύο δισ. δολάρια μεγαλύτερο σε σχέση με τις προθέσεις που είχε η πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία είχε ανακοινώσει ότι θα καταβάλλει το ποσό των 18,7 δισ. δολαρίων σε πρόστιμα στην κυβέρνηση και σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, ώστε να επέλθει διακανονισμός για την καταστροφή της εξέδρας Deepwater Horizon.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2010 προκάλεσε τον θάνατο έντεκα εργαζομένων και δημιούργησε την μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης