Η Ρωσία δικαιολογεί με γελοιογραφία τις... λάθος επιδρομές στη Συρία

Η Ρωσία δικαιολογεί με γελοιογραφία τις... λάθος επιδρομές στη Συρία

Έπειτα από τις αναφορές για «χτυπήματα» κατά ανταρτών και όχι ενάντια τζιχαντιστών

Η Ρωσία δικαιολογεί με γελοιογραφία τις... λάθος επιδρομές στη Συρία
Μετά τις αναφορές για «χτυπήματα» ενάντια ανταρτών και όχι κατά θέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στη Συρία, η ρωσική πρεσβεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκει πιο… καλλιτεχνικούς τρόπους για να δικαιολογήσει το… λάθος.

Ο επίσημος λογαριασμός της πρεσβείας της Ρωσίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Twitter ανήρτησε σκίτσο που απεικονίζει σειρά ανδρών ντυμένους με στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο γιλέκο και μαντίλι να καλύπτει το πρόσωπό τους, ενώ δίπλα τους φαίνεται ένα μπαζούκα. 

Κλείσιμο


Η λεζάντα της γελοιογραφίας αναγράφει «Το σημερινό παζλ: Εξοπλίστε τη σωστή συριακή ομάδα ανταρτών», ενώ κάτω από κάθε «στρατιώτη» αναφέρονται διάφορες ένοπλες ομάδες, από την Αλ Νούσρα, στο Ισλαμικό Μέτωπο μέχρι και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Στόχος των Ρώσων με αυτό τον τρόπο είναι να επισημάνουν πως όλες οι οργανώσεις, ακόμα και οι αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, πρέπει να αντιμετωπιστούν. Άλλωστε, η ρωσική κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως εκτός από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πλήττονται «και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης