Το μυστικό του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής κρύβεται στο... 340 μ.Χ.

Το μυστικό του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής κρύβεται στο... 340 μ.Χ.

Μια μυστική αρχαία συνταγή που έφτασε στα χέρια της Κινέζας ερευνήτριας Γιουγιου Του την οδήγησε στην ανακάλυψη του φαρμάκου για την ελονοσία και την κατάκτηση του φετινού βραβείου Νόμπελ Ιατρικής

Το μυστικό του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής κρύβεται στο... 340 μ.Χ.
Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων για τα φετινά βραβεία Νόμπελ Ιατρικής, αρχίζουν σιγά-σιγά να έρχονται στην επιφάνεια κάποιες ενδιαφέρουσες πτυχές της πορείας των επιστημόνων που κέρδισαν την ύψιστη τιμή στον χώρο τους. Όπως για παράδειγμα την 84χρονη Γιούγιου Του ανακάλυψε μια ιδιαίτερα δραστική θεραπεία κατά της ελονοσίας χάρη σε ένα εκχύλισμα του φυτού Artemisia annua.

Η ερευνήτρια οδηγήθηκε σ' αυτό το φυτό, χάρη σε ένα έγγραφο που έφθασε στα χέρια της και χρονολογείται στο 340 μ.Χ., το οποίο είχε κάποιες οδηγίες για το πως μπορεί να θεραπευθεί η ελονοσία.

Το αρχαίο αυτό κείμενο, το οποίο αποδίδεται στον Τζι Χονγκ, έναν αρχαίο Κινέζο μυστικιστή, φυσικό, αλχημιστή και βοτανολόγο, δίνει οδηγίες για το πως μπορεί να θεραπευθεί η ελονοσία μέσα από την χρήση του φυτού Artemisia annua. 

Κλείσιμο
Η ανακάλυψη αυτού της αρχαίας κινέζικης συνταγής, έδωσε το έναυσμα στην σύγχρονη ερευνήτρια να ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα με το συγκεκριμένο φυτό.

Και τελικά με βάση αυτό να δημιουργήσει ένα φάρμακο το οποίο μπορεί πλέον να θεραπεύει εκατομμύρια κόσμου από την ελονοσία, η οποία είναι η αρώστια που σκοτώνει τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης