NATO: Απαράδεκτη η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από τη Ρωσία

NATO: Απαράδεκτη η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από τη Ρωσία

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

NATO: Απαράδεκτη η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από τη Ρωσία
Τη στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει για πέμπτη ημέρα τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία με στόχο -όπως επισημαίνει η κυβέρνηση- τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το ΝΑΤΟ καταδικάζει τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται για «απαράδεκτες» παραβιάσεις από τα ρωσικά μαχητικά.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο για απόψε ώστε να συζητηθεί το ζήτημα με τα κράτη-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως το ΝΑΤΟ δεν επιδεικνύει αντίστοιχα αντανακλαστικά στις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου... 

Στο μεταξύ, σε αναχαίτιση ρωσικού μαχητικού προχώρησε η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας το περασμένο Σάββατο, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, επισημαίνοντας πως το αεροσκάφος είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Αστον Κάρτερ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό ομόλογό του, δήλωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Αμύνης για τα επόμενα βήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ανώτατος αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος αμφισβήτησε τα περί λάθους στην παραβίαση, λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι ήταν λάθος».

Στο μεταξύ, η Τουρκία κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις, ενώ νωρίτερα εκπρόσωπος της πρεσβείας δήλωσε στο ρωσικό Interfax ότι το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας κατά λάθος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης