Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας

Η Άγκυρα εκφράζει εντονότατη δυσφορία της για την παρενόχληση τουρκικών μαχητικών F-16 από ρωσικά αεροπλάνα αλλά και ένα MIG 29

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας
Αερομαχίες τις τελευταίες ώρες στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με την κυβέρνηση της Άγκυρας να εκφράζει την εντονότατη δυσφορία της για την παρενόχληση τουρκικών μαχητικών F-16 από ρωσικά αεροπλάνα αλλά και ένα MIG 29.

Πριν από λίγο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι δύο τουρκικά F- 16 την ώρα που έκαναν περιπολίες στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας παρενοχλήθηκαν από αγνώστων στοιχείων MIG - 29 τουλάχιστον επί πέντε λεπτά και 40 δευτερόλεπτα!

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το Σάββατο . Η Άγκυρα έσπευσε να κατηγορήσει τη Μόσχα για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά αεροπλάνα προφανώς στο πλαίσιο των ρωσικών επιδρομών στη Συρία. Ήδη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Ρώσο πρέσβη για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Άγκυρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας , η Πολεμική Αεροπορία της χώρας προχώρησε το Σάββατο στην αναχαίτιση ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε επιχείρηση βομβαρδισμού στη Συρία καθώς το ρωσικό αεροπλάνο είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Κλείσιμο
Η Ρωσία, πάντως,  από την πλευρά της, όπως μεταδίδει η εφημερίδα "Xουριέτ" , έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο εξαιτίας ενός λάθους πλοήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα,  που συμμετέχει στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που πραγματοποιούν εδώ και μήνες επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έχει επανειλημμένα εκφράσει την ενόχλησή της από τις ρωσικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η εκστρατεία των αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιεί η Ρωσία στη Συρία είναι "απαράδεκτη", δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η Μόσχα διαπράττει "ένα σοβαρό λάθος".

Η Ρωσία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης